Actueel

Kennisdelen zit in onze genen. Profiteer daarvan door ons te volgen en onze bijeenkomsten te bezoeken.

Terug naar
Home
Block afbeelding
Anders denken? Nieuwe oplossingen! Bex*stage goes underground. Op 5 oktober stond anders denken centraal. Onze millennials maakten een prachtig programma over positieve energie en nieuwe oplossingen.
Rent a Millennial Marlon van den Besselaar

Jouw organisatie heeft de crisis overleefd en werkt al jaren succesvol. Waarom zou je je dan zorgen maken over morgen? De uitspraak ‘morgen is vandaag’ is bij innovaties en veranderingen binnen organisaties absoluut van toepassing. Je moet vandaag relevant zijn en hiervoor moet je vooruit blijven kijken.

Block afbeelding
Block afbeelding
Partnership Centrum voor Strategische Communicatie Bex*communicatie en Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, hebben een partnerovereenkomst getekend.
Block afbeelding
Exclusieve aanpak voor betere Executive Presence Bex* lanceert The Presentables voor Executive Presence Exclusieve aandacht voor leiders die écht iets te vertellen hebben.
Drie nieuwe medewerkers Peter van den Besselaar

Bex*communicatie heeft haar team versterkt met een trainee/storyteller, een junior adviseur en een junior projectmanager.

Block afbeelding
Een prachtig programma Bex*to School - blijf bij! Block afbeelding
Hoe verhogen we medewerkers- betrokkenheid? Op onderzoek gaan naar employee engagement
Block afbeelding
Jhorna Erkens nieuwe manager Bex*communicatie Jhorna Erkens heeft het stokje overgenomen van Serge van Rooij als manager van de medewerkers van Bex*communicatie in vestiging Eindhoven.
Block afbeelding
Serge van Rooij bij BNR over tv-interviews Onze communicatietrainer Serge van Rooij deelde gisteren tips bij BNR voor een optimale voorbereiding van een tv-interview.
Block afbeelding
Sterke vrouw bij solide bureau Perstijger Rocco Mooij in de revanche.
Vergroot je charisma met drie eenvoudige tips Serge van Rooij

Mensen met charisma krijgen meer voor elkaar.

Block afbeelding
In een elektrische auto rijden en korter douchen Peter van den Besselaar

Leerlingen denken mee over duurzaamheid in Boxtel

Block afbeelding
Block afbeelding
Leiders moeten nieuws duiden Toen Theo van Gogh werd vermoord, had ik een bijzondere ervaring op het hoofdkantoor van Heineken N.V. waar ik woordvoerder was.
Gemiste PR kans voor Europa Albert Holtzappel

Europa wordt steeds belangrijker en tegelijkertijd steeds minder geliefd bij de burgers. Dat hangt met elkaar samen: EU-landen krijgen steeds nauwere kaders opgelegd waarbinnen zij hun 'nationale' beleid dienen op te stellen en uit te voeren.

Block afbeelding
Block afbeelding
Waarom ik niet meer zeg dat iets makkelijk is Collega Serge volgde afgelopen jaar een trainersopleiding van Karin de Galan. Karin zelf schreef over een leerervaring van Serge tijdens de eindoefening van de opleiding.
Stiefkind bij crisiscommunicatie: medewerkers Noud Bex

Vijf niveaus van interne communicatie bij crises

Block afbeelding
Bex*Barbecue: speelse mix van inhoud en verpozing Peter van den Besselaar

Écht adviseren leer je bij een bureau, zaken naar een hoger plan tillen

Block afbeelding
Block afbeelding
Winnaars fotowedstrijd Klaas Leerlooier en Linda de Rooij zijn winnaars van de Bex*fotowedstrijd.
Block afbeelding
De 25 meest inspirerende communicatiemensen Noud Bex is doorgedrongen tot de top 25 meest inspirerende communicatiemensen.
Sentimenten tellen niet

Het is een gevleugelde uitspraak voor een extreem spannende wedstrijd of gebeurtenis. Alles moet wijken voor dat ene doel. Sentimenten spelen dan geen rol. Maar hoe anders is dit in de communicatie met je doelgroep? Spelen sentimenten dan ook geen rol in het bereiken van je doelen?

Block afbeelding
Block afbeelding
Geen daden, maar woorden Er is veel discussie rondom de sorry-advertentie van Volkswagen. Vakblad Communicatie vroeg een aantal reputatie-experts om hun mening. Zo ook Noud Bex.
Bex* is founding father van de leerstoel strategische communicatie
De perfecte crisiscommunicatie-adviseur Noud Bex

De verhalen over Zwitserse zakmessen zijn legendarisch. Zo hebben ze diverse levens gered, bijvoorbeeld van de Amerikaanse astronauten (van Apollo 11). Ik staar naar mijn Zwitsers zakmes met al zijn functies. Voor mij het ideale zakmes.

Block afbeelding
Block afbeelding
Bedankt Teun Luijendijk In memoriam
Block afbeelding
Duitse trainee in Nederland: 'Stay relevant' Kan onze trainee bij jullie stage lopen, vroeg een collega-bureau uit München ons. Tja. We doen wel veel in het Engels bij Bex*, maar hoe gaat dat werken met een trainee uit Duitsland. Maar met wat medewerking van collega's staken we een interessant programma voor haar in elkaar. Op 10, 11 en 12 februari bezocht Berit Jarms Bex*communicatie...
Block afbeelding
Keuzehulp wijkverpleging geïntroduceerd Cliënten vinden vrije keuze heel belangrijk.
Block afbeelding
Thebe medewerkers in de schoolbanken Thebe stimuleert de medewerkers om met alle veranderingen in de zorg mee te gaan. En daarbij altijd de wens van de cliënt als uitgangspunt te nemen, om zo de zorg van Thebe op een hoger plan te brengen.
Block afbeelding
Transparantie over onderzoek goed voor organisatie 'Organisaties reageren verschillend op de conclusies en adviezen van de Onderzoeksraad op basis van onderzoek naar een vermoede misstand. Waar de ene organisatie in het defensief treedt, omarmt de andere ze.
Pleidooi voor goede gesprekken Peter van den Besselaar

Het is zonder meer de moeite waard om conversatie technieken op peil te houden.

Block afbeelding
Block afbeelding
Bex* ontvangt Q-certificaat van VPRA Voor Bex* is kwaliteit al jarenlang topprioriteit. Maar een goede certificeringsmogelijkheid op maat van een communicatie-adviesbureau was er eigenlijk niet. Het Q-certificaat van de VPRA leverde de uitkomst. En dus kan Bex* een vinkje zetten achter die kwalificatie: certificering is binnen!
Je doelgroep doet niet wat je wil Hugo Masselink

Heel lang heb ik het adagium: "Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd deed" aangehangen. Anders gezegd: als je niets doet, verandert er ook niets.

Block afbeelding
10 tips voor meer interactie met je publiek -1- Serge van Rooij

Tijdens presentatietrainingen is de meest gestelde vraag hoe je meer interactie creëert. Nu is interactie met publiek eenvoudiger dan je denkt: ontspan je publiek.

Block afbeelding
Het cadeau in de vergaderzaal Eveline ter Laak

Vrijdagochtend; we staan op het punt om te beginnen met onze heidag met het voltallige directieteam van een productiebedrijf en mijn collega René en ik als hun adviseur bij veranderingen. We hebben allemaal een intensieve week achter de rug en beginnen langzaamaan uit te kijken naar het weekend.

Block afbeelding
De weg vinden Peter van den Besselaar

De weg vinden is moeilijk voor mensen met een complexe zorgvraag

Block afbeelding
Block afbeelding
Leiderschap en Luisteren in communicatie-onderwijs Meer hybride opleidingen op het gebied van communicatie zijn belangrijk. Communicatiestudenten moeten over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en nieuwe specialismen ontwikkelen. Samenwerkingen met HR, organisatie- en bedrijfskunde, bestuurskunde, psychologie, sociologie en gedragswetenschap en zelfs neurologie kunnen daarbij belangrijk zijn.
Block afbeelding
Betere gezondheid? Amusement & educatie verbinden! Verbinden van amusement en educatie is een beproefde methode om het brede publiek te bereiken.
Block afbeelding
Microkrediet met macro-effect Hoe maak je een organisatie communicatiever? En waarom zou je dat willen doen? Wat is er dan nodig. Dat was het thema van onze Bex*stage op 24 september. De insteek van mijn bijdrage: gebruik microkrediet en intrinsieke motivatie!
De foto die Europa verandert? Ezra van Tiel

Communicatie kan niet zonder beeld. Issuemanagement dus ook niet. Hoeveel verschil een krachtig beeld kan maken, bleek deze week weer.

Block afbeelding
Block afbeelding
Een dialoog voeren moet je leren We stellen te snel als oplossing een dialoog voor bij tal van problemen.
Vijf mechanismen die dialogen maken of breken Monique Hendriks

Op 3 september was ik bij de inauguratierede van professor Noelle Aarts.

Block afbeelding
Lees het laatste nieuws