Farent staat naast je
Nadat ik eerst 2 korte workshops storytelling verzorgde voor Farent Sociaal werk volgden daarna 9 trainingen storytelling.
Verpak je meerwaarde in een persoonlijk verhaalIn totaal maakten circa 150 maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, wijkwerkers, zorg- en jeugdconsulenten, sociaal dienstverleners, managers en andere medewerkers van Farent kennis met de kracht van persoonlijke verhalen. Al die verhalen hadden één ding gemeen: ze lieten op een authentieke en beeldende manier zien hoe medewerkers naast hun cliënten staan. Hoe helpen zij mensen vooruit? Hoe brengen zij cliënten in beweging? Hoe inspireren zij hen? Ze gaven daarmee niet alleen zichzelf een duidelijk gezicht. Ze gaven ook kleur aan hoe de dienstverlening van Farent bijdraagt aan een omgeving waarin we aandacht hebben voor elkaar.
Voor organisaties als Farent is het steeds belangrijker zich nadrukkelijk te profileren naar gemeenten en andere stakeholders toe. Wat is hun relevantie? Wat levert hun dienstverlening concreet op? Dat kun je als organisatie natuurlijk doen in beleidstaal, maar het is veel krachtiger om die meerwaarde te ‘verpakken’ in persoonlijke verhalen van medewerkers.
Die persoonlijke verhalen kregen we tijdens elke training veelvuldig te horen. Mooie voorbeelden van hoe medewerkers een band opbouwen met hun cliënten. Heftige anekdotes over hoe moeilijk het soms is om je in het complexe overheids- en zorgveld te bewegen. Ontroerende verhalen over hoeveel tegenslag sommige mensen meemaken. En blije verhalen over hoe dankbaar cliënten zijn dat de medewerkers van Farent naast hen staan.
De boodschap aan het eind van elke training was even helder als vanzelfsprekend: wil je de Farent-belofte ‘Wij staan naast je’ tastbaar maken, vertel dan een persoonlijk verhaal over jouw passie en drive. Dat laatste geldt overigens niet alleen voor medewerkers van Farent, maar bijvoorbeeld ook voor jou. Doen dus!