Contact +31 (0)40 294 52 52 Crisisondersteuning (24/7) +31 (0)88 505 90 01 English
Bex*Impact Academy
Campagnes
Engagement
Reputatie
Cases
Downloads
Alle Bex*diensten
 

Waarom visuals zo belangrijk zijn voor verhalen

Of jij je weekenden doorbrengt op Netflix, achter je gameconsole of in de kroeg, je consumeert verhalen. Maar wat doen visuals met verhalen? Een goed verhaal zonder visuals is en blijft simpelweg een goed verhaal. Neem datzelfde verhaal en voeg er goede visuals aan toe en voilà: een ervaring.

Het verhaal gaat als volgt: een man besluit zijn huidige bestaan in te ruilen voor een leven in een nieuwe wereld. Daar delven de kolonisten een kostbare grondstof. Net waar de kostbare grondstof zich bevindt, heeft zich een inheemse stam gevestigd en die is niet van plan te vertrekken. Terwijl de man de nieuwe wereld ontdekt, kruist hij zijn pad met een vrouwelijke inboorling. De man krijgt de taak om in de stam te infiltreren, om zo te achterhalen wat hen wél doet vertrekken. Hoe meer de man leert over de stam en de vrouwelijke inboorling, des te meer hij zich begint te verzetten tegen de kolonisten. Daarnaast begint hij ook nog eens gevoelens te krijgen voor de vrouw. Als hij ontdekt dat een aanval op de stam aanstaande is, besluit hij de stam te waarschuwen. De stam vecht, met de hulp van de man, terug en weet de kolonisten ternauwernood te verslaan. De man sluit zich aan bij de stam en zijn leven te delen met de vrouw. Ze leven nog lang en gelukkig.

  • Stills uit de films Avatar en Pocahontas (bron: 20th Century Fox en Disney)

Komt dit verhaal je bekend voor? Disney’s Pocahontas? Avatar? Beide antwoorden zijn goed, want in essentie vertellen beide films hetzelfde verhaal. Juist de visuals maken het verschil waarmee de films onderling te onderscheiden zijn en dus ook in uitvoering compleet anders zijn. Want zo speelt Avatar zich af in het jaar 2154 op een andere planeet, terwijl Pocahontas zich afspeelt in het jaar 1607, in het net ontdekte Amerika.

Wat is het geheim achter visuals? Beelden overtuigen. Wat je ziet, geloof je eerder dan wat je hoort. De regisseur, James Cameron, moest 9 jaar wachten totdat de techniek ver genoeg was gevorderd om zijn ideeën te kunnen realiseren. Hij wilde een sciencefictionfilm maken die verder ging dan enkel figuranten in een gek kostuum voor een decor. Hij wilde ‘echte’ aliens. Een ervaring, waarin jij je daadwerkelijk zou wanen op Pandora. De regisseur stak jaren in de ontwikkelingen van zijn computeranimaties om Pandora tot leven te wekken. En zelfs dat was niet genoeg.

James Cameron ging een stap verder. Hij wilde meer diepte in zijn verhaal en (her)introduceerde 3D met zijn film. Het resultaat? Toen Avatar in 2009 uitkwam, brak het record na record en is het vandaag de dag nog altijd de meest verdienende film ooit. Een goed verhaal vertellen is één, maar een goed verhaal tot een ervaring omdopen is andere koek. Het vergt niet enkel meesterschap over taal, om het verhaal te kunnen vertellen, maar juist ook over beeld. Om het verhaal zo authentiek mogelijk uit te beelden. Wie vandaag de dag een grootmeester in storytelling wil worden, moet dus meester zijn in zowel beeld als taal. Want alleen zo kun je een goed verhaal omtoveren tot een ervaring en een ervaring vergeet je nooit.

Deel via
Facebook Twitter Linkedin

Bex*communicatie
Piuslaan 70a
5614 CM Eindhoven
Routebeschrijving
+31 (0)40 294 52 52

Home
Over ons
Marktkennis
Nieuws
Bereikbaarheid
Offerte aanvragen
Nieuws ontvangen
English summary

Acute ondersteuning bij crisissituaties (24/7)
+31 (0)88 505 90 01

Bex*Impact Academy
Campagnes
Engagement
Reputatie
Cases
Downloads
Alle Bex*diensten
Privacyverklaring

info@bexcommunicatie.nl

Home
Over ons
Marktkennis
Nieuws
Bereikbaarheid
Offerte aanvragen
Nieuws ontvangen
English summary

Bex*Impact Academy
Campagnes
Engagement
Reputatie
Cases
Downloads
Alle Bex*diensten
Privacyverklaring

Webdesign & webdevelopment door Keistoer