Blogs

Van de meest gemaakte fouten tijdens crises tot de ultieme crisismanagementvraag, we bloggen er graag over.

Terug naar
Crisis
Schade door cybercrime voorkomen Dennis Doodeman

Dat cybersecurity een heet hangijzer is, mag duidelijk zijn. In Nederland alleen al bedraagt de jaarlijkse economische schade € 10 miljard. 60% van de Nederlandse bedrijven heeft met een of andere vorm van cybercrime te maken.

Block afbeelding
Hoe omgaan met trends? Noud Bex

Als crisisexpert heb ik mogen adviseren bij enkele honderden crisissituaties in de meest uiteenlopende branches. Als ik persoonlijk terugkijk op de afgelopen vijf jaar, dan vallen mij tien trends op.

Block afbeelding
Proactief of reactief Noud Bex

De afweging tussen proactief of reactief communiceren in een crisissituatie wil nog wel eens een discussie opleveren in crisisteams.

Block afbeelding
Mijn crisiszakboekje Noud Bex

Mijn crisiszakboekje en een Amerikaanse chirurg

Block afbeelding
Crisis en de kunst van het scenario denken Noud Bex

Een belangrijke graadmeter voor de professionaliteit van een crisisteam is voor mij de mate waarin het team in staat is om te scenariodenken. Die techniek vindt zijn oorsprong in het vooruit denken in mogelijke toekomstscenario's door bedrijven om hun strategie(ën) te bepalen. Shell is daarvan een vaak aangehaald voorbeeld.

Block afbeelding
Voorkom meest gemaakte fouten Noud Bex

Als organisatie word je - doorgaans - niet vaak geconfronteerd met een crisis. Er zijn dan ook maar weinig mensen die praktijkervaring opbouwen als lid van een crisisteam. De adviseurs van Bex*communicatie zien in de praktijk vaak dezelfde fouten die tamelijk eenvoudig kunnen worden voorkomen.

Block afbeelding
Product recall, tips-adviezen Noud Bex

De crisisspecialisten van Bex*communicatie adviseren jaarlijks de meest uiteenlopende opdrachtgevers over een product recall (terugroepactie). Onze jarenlange praktijkervaring resulteert in de volgende tips en adviezen.

Block afbeelding
Verklein je kans op een crisis Noud Bex

Hoe verklein je de kans op een crisis?

Block afbeelding
De Escalatieladder Noud Bex

De Escalatieladder als hulpmiddel bij conflicten

Block afbeelding
Hoe blijven we een recall serieus nemen? Jhorna Erkens

Een hoger bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef bij producenten? Jazeker! Maar hoe zorgen we er voor dat het publiek een recall serieus blijft nemen?

Block afbeelding
Stoplichtmethode Noud Bex

Eén van de meest lastige zaken bij crisismanagement is de tijdige melding en beoordeling van incidenten. Wanneer is er sprake van een incident en wanneer is een incident een (potentiële) crisis? Een model dat de crisisadviseurs van Bex*communicatie en Crion, centrum voor crisisondersteuning, vaak toepassen is onze zogenaamde "stoplichtmethode".

Block afbeelding
Elf meest gemaakte fouten Noud Bex

De adviseurs van Crion, centrum voor crisisondersteuning (een joint venture van Bex*communicatie en International Security Partners) worden jaarlijks bij vele tientallen crisissituaties ingeschakeld. Van medische calamiteiten tot seksueel misbruik en van cybercrime tot ontvoering. Bij bedrijven, non-profit organisaties en overheden

Block afbeelding
Kracht van het onbewuste Noud Bex

Crisis en de kracht van het onbewuste

Block afbeelding
Checklist voor inrichting van crisisruimte Noud Bex

Als een organisatie zich professioneel voorbereidt op het gebied van crisismanagement en –communicatie, dan mag een goed geoutilleerde crisisruimte niet ontbreken.

Block afbeelding