Issuemanagement

Bex*communicatie richt zich op bestuurders en professionals van ambitieuze organisaties die zich bewust zijn van de kansen en bedreigingen die de snel veranderende omgeving voor hen met zich mee brengt. Organisaties die daar verstandig en actief mee om willen gaan.

Terug naar
Home
Block afbeelding
Issue / Circulaire economie Een onderwerp waar een organisatie beleid op gaat ontwikkelen. Is het niet morgen, dan toch wel binnenkort.
Block afbeelding
Patiënten willen meer weten dan artsen denken Als de mening van de patiënt meeweegt in beslissingen verbetert de kwaliteit van de persoonsgerichte zorg. Roche stimuleert onderling begrip en samenwerking in Roche Talks.
Block afbeelding
Future lab: Purpose, de wereld een stukje beter maken Purpose is een hype, purpose is het nieuwe evangelie. Sommigen gaan er blind voor, anderen wantrouwen de door het bedrijfsleven over hen uitgestorte purpose-verhalen. Termen als why-washing en green-washing staan lijnrecht tegenover meaningful business.
Block afbeelding
CEO positioning: nuttig én nodig De reputatie van organisaties en hun bestuurders smelten steeds meer samen. Stakeholders rekenen niet alleen het bedrijf af op gedrag en resultaten, maar ook de verantwoordelijke leiders.
Reputatie van organisaties en bestuurders smelten steeds meer samen
Block afbeelding
Wat is een issue? Wát is nu eigenlijk een issue? Welke kenmerken heeft het?
Block afbeelding
Issuemanagement: een stappenplan Welke stappen doorlopen bij issuemanagement?
Block afbeelding
Peter van den Besselaar pvdbesselaar@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 53 49 15 39

We vertrouwen vooral onszelf. Peter van den Besselaar

Neem beoordelingen van klanten serieus.

Block afbeelding
Block afbeelding
Farmaceuten willen maximaal transparant worden Farmaceutische bedrijven beloven transparanter en meer maatschappelijk verantwoord” te gaan werken. De bedrijven willen regels opstellen met betrekking tot de lobby en afspreken hoe ze excessen kunnen voorkomen.
Block afbeelding
Eva Vermeer evermeer@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 14 55 57 94

Leuk zo’n pensioenvarken, maar waar is de hamer? Marlon van den Besselaar

Het pensioen, voor mij nog 41 jaar werken. Tenminste als ik met mijn 67e met pensioen kan. Want, snappen doen ik en mijn mede millennials het pensioen niet. Laat staan dat we erin geloven. Tijd voor wat helderheid en transparantie.

Block afbeelding
Block afbeelding
Woordvoerder nodig? Bel Bex*, 24/7 beschikbaar Ineens ben je in het landelijke nieuws, je telefoon staat roodgloeiend omdat journalisten continu bellen. En er staan journalisten met microfoons en camera’s voor de deur, die een reactie willen. Je hebt geen idee of en hoe je die te woord moet staan. En je beseft dat er afbreukrisico’s zijn, zelfs bij goed nieuws.
Het gaat om het voortbestaan van je organisatie Eric Lagerwey, Issuemanager Rabobank
Block afbeelding
Vertrouwen in onze media is hoog Het vertrouwen in media ligt in ons land hoger dan in de meeste andere landen. Dat blijkt uit onderzoek van PEW Research Center. Opmerkelijk, want ons Centraal Bureau voor de Statistiek meet al heel lang dat de pers tot de minst vertrouwde instituties hoort.
Trek het breed

Vaak is het slim om een issue breed te trekken

Block afbeelding
Block afbeelding
Waar hoort issuemanagement thuis? Waar hoort issuemanagement thuis? Bij communicatie, risk management of als aparte afdeling onder directie of bestuur? En hoe krijg je issuemanagement überhaupt op de agenda van je directie? Er blijken meerdere wegen naar Rome te zijn.
Van analyse tot verbinding

Het proces van issuemanagement is eenvoudig: in 4 stappen ben je al in business.

Block afbeelding
We always underestimate the change that will occur in the next ten years. Bill Gates
Block afbeelding
Allemaal aan het groene bier Een mooi verhaal over een mooi familiebedrijf, over het ontstaan van een duurzame visie, over doorzettingsvermogen en liefde voor het vak.
Block afbeelding
Van risico naar kans De steeds grotere aandacht voor voeding en gezondheid was een potentieel risico voor Aviko, één van de grootste producenten van aardappelproducten in Nederland. Met issuemanagement maakten we er een kans van.
Wederzijdse afhankelijkheid omarmen Peter van den Besselaar

Bex*communicatie is een van de founding fathers van de leerstoel strategische communicatie. Noelle Aarts gaf in haar afscheidscollege handvatten om na te denken over het dilemma afhankelijkheid versus autonomie.

Block afbeelding
Block afbeelding
Vertrouwen in de zorg blijft stabiel Eigen ervaringen en ervaringen van anderen in het sociale netwerk zijn van grote invloed op het publieke vertrouwen.
Activisme is springlevend Peter van den Besselaar

Protesteren via internet is gemakkelijk.

Block afbeelding