Issuemanagement

Privacy. Topsalarissen. De kosten van de zorg. Issues zijn controversiële maatschappelijke kwesties die impact hebben op organisaties. Issuemanagement helpt je díe issues te herkennen die voor jouw organisatie van belang zijn en er zodanig op in te spelen dat ze geen schade berokkenen of zelfs kansen opleveren. Bex* helpt je daarbij.

Terug naar
Home
Block afbeelding
Wat is een issue? Op 5 november 2015 vond Bex*to school ‘issuemanagement in de praktijk’ plaats, met inspirerende cases en tips uit de praktijk. Tijdens de workshop hebben we het kort gehad over wat een issue nu eigenlijk is. Welke kenmerken heeft het? En wat is het verschil met een crisis?
Het gaat om het voortbestaan van je organisatie Eric Lagerwey, Issuemanager Rabobank
Block afbeelding
Waar hoort issuemanagement thuis? Waar hoort issuemanagement thuis? Bij communicatie, risk management of als aparte afdeling onder directie of bestuur? En hoe krijg je issuemanagement überhaupt op de agenda van je directie? Prangende vragen bij veel deelnemers tijdens de workshop 'Issuemanagement in de praktijk'. En er bleken meerdere wegen naar Rome te zijn.
Block afbeelding
Ezra van Tiel evtiel@bexcommunicatie.nl +31 (0)20 582 98 29
+31 (0)6 53 49 15 45

En un momento dado

Het is geen correct Spaans of Catalaans, sterker nog: het is gewoon fout. Maar Johan Cruijff kwam er mee weg. Waarom? Omdat de Spanjaarden blindelings achter Johan aanliepen. Hij was de autoriteit en wat hij zei was onlosmakelijk de waarheid.

Block afbeelding
Trek het breed Ezra van Tiel

Issues kunnen specifiek betrekking hebben op jouw organisatie, maar vaak raakt het meerdere organisaties. Het is slim om het issue in die gevallen niet te proberen zelf te managen, maar het juist breder te trekken.

Block afbeelding
Woordvoerder of issuemanager? Ezra van Tiel

Wat is het verschil tussen een woordvoerder en een issuemanager? Het multistakeholderperspectief. Maar de rol van de woordvoerder verandert, en dat is een goede zaak volgens Eric Lagerwey.

Block afbeelding
Block afbeelding
Privacy zit in de top van de issuelifecycle Privacy is bijna niet meer uit het nieuws weg te slaan. Met nationale en Europese wetgeving in de maak roeren de betrokken partijen zich stevig, in de hoop die wetgeving te beïnvloeden. 'Het publiek' is nog steeds sterk verdeeld.
Van analyse tot verbinding Ezra van Tiel

Het proces van issuemanagement is eenvoudig: in 4 stappen ben je al in business.

Block afbeelding
Geloven-beloven-doen Monique Hendriks

Bex*communicatie wil werken vanuit de identiteit van een organisatie. En houdt van authentieke organisaties.

Block afbeelding
Block afbeelding
Allemaal aan het groene bier Een mooi verhaal over een mooi familiebedrijf, over het ontstaan van een duurzame visie, over doorzettingsvermogen en liefde voor het vak.
Block afbeelding
Van risico naar kans De steeds grotere aandacht voor voeding en gezondheid was een potentieel risico voor Aviko, één van de grootste producenten van aardappelproducten in Nederland. Met issuemanagement maakten we er een kans van.
Block afbeelding
Issuemanagement: een stappenplan Sietze Montijn deelde tijdens de workshop 'Issuemanagement in de praktijk' het stappenplan dat hij hanteert voor issuemanagement.
Wat voor soort bedrijf wil je zijn? Sietze Montijn, Sustainability & Public Affairs
We always underestimate the change that will occur in the next ten years. Bill Gates
Block afbeelding
EU en VS tekenen dataprotectieovereenkomst Privacy is niet vanzelfsprekend, want er zijn veel tegenstrijdige belangen. De dataprotectie overeenkomst tussen de US en de EU, na jarenlange onderhandelingen, is een belangrijke stap.
Block afbeelding
Boeren en vluchtelingen Het verschil tussen boeren en vluchtelingen? Een krachtige lobbymachine.
Activisme is springlevend Peter van den Besselaar

Protesteren via internet is gemakkelijk.

Block afbeelding
Block afbeelding
Vertrouwen in de zorg blijft stabiel Eigen ervaringen en ervaringen van anderen in het sociale netwerk zijn van grote invloed op het publieke vertrouwen.
De praktijk van issuemanagement
Block afbeelding
Transparantie over onderzoek goed voor organisatie 'Organisaties reageren verschillend op de conclusies en adviezen van de Onderzoeksraad op basis van onderzoek naar een vermoede misstand. Waar de ene organisatie in het defensief treedt, omarmt de andere ze.
De foto die Europa verandert? Ezra van Tiel

Communicatie kan niet zonder beeld. Issuemanagement dus ook niet. Hoeveel verschil een krachtig beeld kan maken, bleek deze week weer.

Block afbeelding