Issuemanagement

Bex*communicatie richt zich op bestuurders en professionals van ambitieuze organisaties die zich bewust zijn van de kansen en bedreigingen die de snel veranderende omgeving voor hen met zich mee brengt. Organisaties die daar verstandig en actief mee om willen gaan.

Terug naar
Home
Het gaat om het voortbestaan van je organisatie Eric Lagerwey, Issuemanager Rabobank
Block afbeelding
Farmaceuten willen maximaal transparant worden Farmaceutische bedrijven beloven transparanter en meer maatschappelijk verantwoord” te gaan werken. De bedrijven willen regels opstellen met betrekking tot de lobby en afspreken hoe ze excessen kunnen voorkomen.
Block afbeelding
Wat is een issue? Wát is nu eigenlijk een issue? Welke kenmerken heeft het? En wat is het verschil met een crisis?
Block afbeelding
Issuemanagement: een stappenplan Welke stappen doorlopen bij issuemanagement?
Block afbeelding
Eva Vermeer evermeer@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 14 55 57 94

Block afbeelding
CEO positioning: nuttig én nodig De reputatie van organisaties en hun bestuurders smelten steeds meer samen. Stakeholders rekenen niet alleen het bedrijf af op gedrag en resultaten, maar ook de verantwoordelijke leiders.
Block afbeelding
Peter van den Besselaar pvdbesselaar@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 53 49 15 39

Block afbeelding
Woordvoerder nodig? Bel Bex*, 24/7 beschikbaar Ineens ben je in het landelijke nieuws, je telefoon staat roodgloeiend omdat journalisten continu bellen. En er staan journalisten met microfoons en camera’s voor de deur, die een reactie willen. Je hebt geen idee of en hoe je die te woord moet staan. En je beseft dat er afbreukrisico’s zijn, zelfs bij goed nieuws.
Reputatie van organisaties en bestuurders smelten steeds meer samen
Wederzijdse afhankelijkheid omarmen Peter van den Besselaar

Bex*communicatie is een van de founding fathers van de leerstoel strategische communicatie. Noelle Aarts gaf in haar afscheidscollege handvatten om na te denken over het dilemma afhankelijkheid versus autonomie.

Block afbeelding
Block afbeelding
Vertrouwen in onze media is hoog Het vertrouwen in media ligt in ons land hoger dan in de meeste andere landen. Dat blijkt uit onderzoek van PEW Research Center. Opmerkelijk, want ons Centraal Bureau voor de Statistiek meet al heel lang dat de pers tot de minst vertrouwde instituties hoort.
Trek het breed

Vaak is het slim om een issue breed te trekken

Block afbeelding
Block afbeelding
Waar hoort issuemanagement thuis? Waar hoort issuemanagement thuis? Bij communicatie, risk management of als aparte afdeling onder directie of bestuur? En hoe krijg je issuemanagement überhaupt op de agenda van je directie? Er blijken meerdere wegen naar Rome te zijn.
Block afbeelding
Privacy zit in de top van de issuelifecycle Privacy is bijna niet meer uit het nieuws weg te slaan. Met nationale en Europese wetgeving in de maak roeren de betrokken partijen zich stevig, in de hoop die wetgeving te beïnvloeden. 'Het publiek' is nog steeds sterk verdeeld.
Van analyse tot verbinding

Het proces van issuemanagement is eenvoudig: in 4 stappen ben je al in business.

Block afbeelding
We always underestimate the change that will occur in the next ten years. Bill Gates
Block afbeelding
Allemaal aan het groene bier Een mooi verhaal over een mooi familiebedrijf, over het ontstaan van een duurzame visie, over doorzettingsvermogen en liefde voor het vak.
Block afbeelding
Van risico naar kans De steeds grotere aandacht voor voeding en gezondheid was een potentieel risico voor Aviko, één van de grootste producenten van aardappelproducten in Nederland. Met issuemanagement maakten we er een kans van.
Block afbeelding
Vertrouwen in de zorg blijft stabiel Eigen ervaringen en ervaringen van anderen in het sociale netwerk zijn van grote invloed op het publieke vertrouwen.
Activisme is springlevend Peter van den Besselaar

Protesteren via internet is gemakkelijk.

Block afbeelding