Het Coronavirus: adviezen en tips

Iedereen heeft inmiddels te maken met de gevolgen van het Coronavirus. We weten niet wat ons nog te wachten staat en hoe lang het gaat duren. Wij geven op deze pagina praktische adviezen en tips.

Terug naar
Home
Communicatie bij organisatorische wijzigingen Peter van den Besselaar

Hoe richt je het communicatieproces in bij organisatorische wijzigingen?

Block afbeelding
Block afbeelding
Evaluatie Corona-crisisaanpak Bex*communicatie faciliteert met haar crisisspecialisten uw evaluatie van de Corona-crisisaanpak.
Bex* creatieve sessies Sanne de Wert

Bex* faciliteert creatieve werksessies waarmee we het denkproces van uw organisatie versnellen.

Block afbeelding
Block afbeelding
Wat doen en wanneer? Vier fasen van de Coronacrisis. De Corona crisis heeft vier fasen, ieder met zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Wat doen wanneer?
Block afbeelding
Video-interviews - Bex* Back to business Met de versoepeling van de maatregelen én de wetenschap dat 1,5 meter een grote impact heeft op de bedrijfsvoering en -inrichting, zijn wij benieuwd: hoe gaat jouw bedrijf daarmee om?
PR in coronatijd: oprecht of opportunistisch? Sanne de Wert

04-05-2020

Block afbeelding
Block afbeelding
Bex* Back Up We merken dat organisaties als gevolg van de Coronacrisis communicatiecapaciteit tekort komen. Zowel kwantitatief (teveel werk voor eigen communicatiemensen), als kwalitatief (vragen die om specifieke deskundigheid vragen).
Quick scan werkgeluk en thuiswerken Peter van den Besselaar

Hoe bereiden we ons concreet voor op de tijd na Corona?

Block afbeelding
Bex* tips & adviezen ontvangen? Block afbeelding
Back to business Een paar weken geleden lanceerden wij het vierfasenmodel waarin de verschillen in communicatie in tijden van Corona zijn vastgelegd. Hoewel Corona nog lang een stempel zal drukken op onze samenleving, zien wij dat bedrijven en instellingen zich voorzichtig voorbereiden op een versoepeling van de maatregelen.
Advies, sparren, offerte? Coronatijd-trainingen Alles voor woordvoerders Block afbeelding
Managen van het Coronavirus Het Coronavirus kan gevolgen hebben voor gezondheid van mensen (medewerkers, klanten, patiënten, bezoekers, leveranciers), continuïteit van de productie, dienstverlening of leveringen, reputatie en continuïteit van uw organisatie.
Block afbeelding
Coronavirus - communicatiestrategie Maak de volgende uitgangspunten in uw communicatiestrategie: Kies voor een insteek (zowel voor het crisismanagement als de crisiscommunicatie) van daadkracht en zorgvuldigheid: laat zien dat u verantwoordelijkheid en passende maatregelen neemt.
Block afbeelding
Woordvoerder nodig? Bel Bex*, 24/7 beschikbaar Ineens ben je in het landelijke nieuws, je telefoon staat roodgloeiend omdat journalisten continu bellen. En er staan journalisten met microfoons en camera’s voor de deur, die een reactie willen. Je hebt geen idee of en hoe je die te woord moet staan. En je beseft dat er afbreukrisico’s zijn, zelfs bij goed nieuws.
Block afbeelding
Bij een vermoeden van besmetting, bij ernstig zieken, bij overlijden? Neem onmiddellijk contact op met de GGD. In geval van een besmetting kunt u te maken krijgen met de autoriteiten, zoals:
Block afbeelding
Stilzwijgen of open communiceren? Wat vindt crisisexpert Noud over de communicatie in verpleeghuizen?
Block afbeelding
Leerervaringen crisisteam Ruim een maand na de eerste Coronavirus besmetting, kunnen we een balans opmaken en de eerste leerervaringen formuleren. Niet eerder werden we maatschappelijk zó breed en intens met een crisis geconfronteerd die levensbedreigend is voor veel mensen. De eerste leerervaringen op een rij.
Block afbeelding
24/7 crisisabonnement Dag en nacht verzekerd van ondersteuning
Tips voor productief thuiswerken Peter van den Besselaar

Thuiswerken lijkt een tegenstelling met teamwerk, maar dat hoeft helemaal niet. Als je maar zorgt voor het engagement.

Block afbeelding
Block afbeelding
Hoe houden we verbinding? Haal het beste uit de Corona-periode Hoe houden we verbinding? Juist in Coronatijd, als heel veel medewerkers verplicht thuiswerken. Voorop staat dat we de gezondheid willen beschermen van medewerkers, klanten en leveranciers. De voorschriften dwingen om anders te gaan werken.
Sparren, advies of praktische ondersteuning

Behoefte aan een woordvoerder? Wilt u verzekerd zijn van 24/7 bereikbaarheid? Bel dan: 088 505 90 01 of mail: nbex@bexcommunicatie.nl

Block afbeelding
Optimisme burgers bezorgt politici kopzorgen Te veel soepelheid kan een nieuwe ziektegolf veroorzaken.
Adviezen en tips in 1 overzicht Block afbeelding
Jhorna Erkens: communicatie in tijden van Corona Ongeveer ieder uur verschijnen er nieuwe berichten en vooral ook vele geruchten over het Coronavirus. En met elk bericht komen er meer vragen van medewerkers en loopt de onzekerheid op. Mag ik nog naar een cursus? Kan die vergadering doorgaan? Ik werk thuis maar wat moet ik doen als ik mijn dagen niet gevuld krijg?
Crisisexpert Noud Bex: spreek mensen aan op hun emoties Block afbeelding
Coronapatiënten houden lang gezondheidsklachten Veel coronapatiënten hebben maanden na hun genezing nog steeds ernstige gezondheidsklachten.
In het nieuws: HR&Communicatie