Eveline ter Laak - Senior adviseur

Ik heb een passie voor interne communicatie en verandermanagement. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in diverse verandertrajecten zoals cultuurveranderingen, reorganisaties, gedragsbeïnvloeding, fusies, integraties en procesverbeteringen.

“Werken met verschillende generaties geeft me energie."

Terug naar
Onze mensen
Block afbeelding
Eveline ter Laak etlaak@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 10 49 75 61

Logic will get you from A to B, imagination will take you everywhere
Hoe goed ken jij jouw jonge collega’s eigenlijk? Blog van Eveline ter Laak

Over een aantal jaren domineren millenials (1980-1995) en Generatie Z (1995-2010) de arbeidsmarkt. Wie struggelt er inmiddels niet mee om deze generaties te werven en te binden? Want wat lange tijd werkte (of moet ik zeggen, ‘wat werkte in ‘onze tijd’), werkt niet altijd meer.

Block afbeelding
Is jouw organisatie generatiewijs?

Betrokken medewerkers voelen zich emotioneel verbonden met de organisatie. Niet alleen betekenisvol werk, het krijgen van vertrouwen, fijne leidinggevenden en collega’s, erkenning voor je werk en goede faciliteiten dragen hieraan bij.

Block afbeelding
Toekomst in beeld: succesfactor bij veranderingen

Als er iets aan verandering onderhevig is, is het wel de energiemarkt. Hoe ziet die er over een paar jaar uit? Hoe kijkt de consument over een paar jaar naar energie? Wie zijn de spelers en wat zijn de onderliggende verhoudingen? Allemaal relevante vragen voor Enexis.

Block afbeelding
DSM: standaardisatie en centralisatie

Met als doel de financiële dienstverlening wereldwijd te standaardiseren en centraliseren, start DSM het Arjuna programma. DSM richt een Shared Service Centrum met een Back Office in India op en daarnaast nog enkele Front Offices in de regio’s dicht bij de interne klanten.

Block afbeelding
Philips Healthcare: efficiëntieverbetering

Philips Healthcare start een programma om de productiviteit en efficiëntie van haar Product Creatie Proces (PCP) te verbeteren. Het programma krijgt de naam Best in Class PCP en heeft als ultiem doel dat Philips haar markleiderschap behoudt.

Block afbeelding
Teamleden Engagement
Werken aan vertrouwen

Communicatie - in een internationaal bedrijf - na een fusie

Block afbeelding
Training and coaching leaders in change Bosch

As the offshore market collapsed over the past years, Bosch Rexroth needed to revise its strategy. The technology company’s new strategy aims for sustainable growth by introducing measures to increase organisational excellence and by investing in innovation.

Block afbeelding
Case: pragmatische interventie veranderproces

Pragmatische interventie om samen een plan te maken

Block afbeelding
Medewerkers duurzaam anders laten reizen

Een grote multinational in de Brainport regio wil haar medewerkers stimuleren om slimmer en duurzamer te reizen naar het werk. Het doel is om de verkeersdruk rondom de campus te verminderen en de groei van de organisatie te faciliteren.

Block afbeelding
Block afbeelding
Aangescherpt model gedragsbeinvloeding Gedragbeinvloedingmodel getoetst en aangescherpt
Wat ik leer van een pandabeer? Blog van Eveline ter Laak

Wat een heerlijke dag vandaag! Een dag vol verandergekte in Burgers Zoo. Vandaag mooie lezingen gehoord en workshops bijgewoond bij het congres organiseren, adviseren en begeleiden met het thema ‘verandergekte’.

Block afbeelding
Een krachtige online communicatietoolkit

Echt goede communicatie kan een cruciale bijdrage leveren aan het versterken van de effectiviteit en collegialiteit van medewerkers en managers.

Block afbeelding
Pingpongen werkt niet.... Blog van Eveline ter Laak

Fris terug van vakantie zit ik gisteravond naar Nieuwsuur te kijken. Een onderwerp over multitasken. Het werkt niet. Sterker nog, het is contraproductief en inefficiënt.

Block afbeelding
Communicatief leiderschap

Succesvolle organisaties hebben communicatieve leiders. In 2016 kregen we de vraag om een speler in de chemische industrie te helpen bij het verbeteren van de interne communicatie. Welke middelen kunnen we inzetten om onze koers effectiever te communiceren en de trots van onze medewerkers te vergroten?

Block afbeelding
De kracht van co-creatie in cultuurveranderingen Blog van Eveline ter Laak

Aspen Oss is een producent van actieve farmaceutische ingrediënten van hoge kwaliteit en levert deze wereldwijd. Om die positie te houden en uit te bouwen is voortdurende aanpassing aan de omgeving nodig.

Block afbeelding
In het zonnetje! Blog van Eveline ter Laak

Leiders, zet je medewerkers eens in het zonnetje!

Block afbeelding
Aandacht gaat over het eerlijke gesprek Blog van Eveline ter Laak

Aandachtgesprek #2

Block afbeelding