Mina Shahabi - Senior adviseur, mediatrainer

Mensen vergeten te vaak dat luisteren een belangrijk onderdeel is van communicatie. Mijn advieswerk begint juist bij luisteren. Door goed te luisteren begrijp ik waar mensen enthousiast van worden, waar ze tegenop kijken en waar ze behoefte aan hebben. Met deze kennis communiceer ik op de goede momenten met de juiste inhoud en toon.

Terug naar
Onze mensen
Mediatraining

Als je geen ervaring hebt met journalisten, kan een interview veel stress opleveren. Hoe voorkom je dat je iets zegt waar je later spijt van hebt? Wat antwoord je op vragen die je niet verwacht? Hoe hou je op een natuurlijke manier de controle over een interview? Na deze mediatraining geef je met minder stress een beter interview.

Block afbeelding
Block afbeelding
Mina Shahabi mshahabi@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 20 91 58 52

Een goede voorbereiding is essentieel Mina Shahabi
5 tips voor een krachtige slogan

Hoe ingewikkelder onze wereld, hoe meer behoefte we hebben aan een eenvoudige boodschap die de essentie samenvat. Tijdens de laatste editie van onze ‘Bex*to School’ reeks dit najaar was dit één van de onderwerpen op de agenda.

Block afbeelding
Bex*Impact Academy
EU helpt kansarme mensen aan het werk

Vluchtelingenvrouwen die in Nederland via een borduurproject de Nederlandse taal leren. Gedetineerden die al in de gevangenis een opleiding volgen en werken aan hun terugkeer in de maatschappij.

Block afbeelding
Onze trainers
Het recht op onderwijs, iets om te vieren!

Elk kind heeft recht op onderwijs. In Nederland vieren we dat recht op de Dag van de Leerplicht. Initiatiefnemer Ingrado en Bex*communicatie werken dit jaar voor het tiende jaar op rij samen om aandacht te vragen voor deze bijzondere dag.

Block afbeelding
Wat er gebeurt àchter de schermen Blog van Mina Shahabi

Het was warm die dag, die dinsdag 16 mei 2017. Tegen de tijd dat ik samen met mijn collega’s aankwam in de studio van Pauw in het Westergasfabriek in Amsterdam, kon ik wel een glas water gebruiken.

Block afbeelding
Bezoekerscentrum EU voorzitterschap

Nederland is van januari t/m juni 2016 voorzitter van de EU. Als voorzitter streeft Nederland ernaar om het publiek te betrekken bij en te informeren over de EU. Daarom is er een bezoekerscentrum ingericht vlakbij het voorzitterschapsterrein in Amsterdam. Bex* heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken daarbij geadviseerd en gefaciliteerd.

Block afbeelding
Wat Het Nieuwe Werken doet slagen Blog van Mina Shahabi

De baas heeft besloten dat dit het jaar wordt waarin HNW wordt geïmplementeerd in de organisatie. Spannend ?Ja. Nieuw? Ja. Makkelijk? Nee. En al helemaal niet als je het tegenovergestelde gewend bent. Hoe slaag je er dan in om een succesvol leider te worden binnen Het Nieuwe Werken (HNW)?

Block afbeelding
Aandacht voor een schonere wereld

Voor Technische Unie is het vanzelfsprekend om te werken aan een circulaire economie en een duurzame samenleving. De grootste technische groothandel van Nederland streeft er namelijk naar de groenste kennis-en distributiepartner te zijn.

Block afbeelding
Co-creatie als firestarter

Hoe bereiken we 1 miljoen jongeren tussen de 13 en 17 jaar en zorgen we ervoor dat zij weten hoe lang ze mogen werken, wat ze wel en niet mogen doen en waar ze recht op hebben? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid informeert jongeren elk jaar over vakantiewerk.

Block afbeelding
De verborgen leider Blog van Mina Shahabi

Ik stap binnen in zijn kantoor en ga met een vragende blik zitten. “Yes, sit down, please, I will be right back”, zegt hij met een vriendelijke glimlach op zijn gezicht. Na al die tijd vergeet hij nog steeds dat ik ook Nederlands versta. Ik moet er wel om lachen.

Block afbeelding
Een praatje met de buschauffeur Blog van Mina Shahabi

‘The future is now’ vertelt Mercedes Benz ons in haar nieuwste reclame. Ik ben het er mee eens. We leven al in een wereld met zelfrijdende auto’s, robots, drones, flexibele smartphones, hologrammen en vast nog veel meer spectaculairs waar ik nog nooit van heb gehoord. Hoe ziet de toekomst er dan uit?

Block afbeelding
De weg naar succesvol veranderen Blog van Mina Shahabi

De gemeente Amsterdam gaat resultaatgerichter, gebiedsgerichter en efficiënter te werken.

Block afbeelding
Gezond en fit bij Philips

Gezond en fit bij Philips

Block afbeelding
5 presentatietips voor als je een webinar geeft Blog van Mina Shahabi

Presenteren voor publiek is spannend, presenteren voor publiek in een webinar misschien nog spannender. Het voelt namelijk niet natuurlijk om tegen een camera te praten. Niemand kijkt je in de ogen en je weet dus niet hoe het publiek, dat jou online ziet, reageert op je verhaal.

Block afbeelding
Right to Play: kinderen kunnen weer even kind zijn

Bex*communicatie steunt Right to Play met communicatie advies en ontwikkelde in samenwerking met copywriter Annelies Vlap het Right to Play jaarverslag 2013.

Block afbeelding
Met communicatie het verschil maken Blog van Mina Shahabi

‘Hoe je met één zinnetje duizenden orgaandonoren extra werft’. De titel triggert me. Het is de titel van een artikel over de effecten van psychische nudges op het menselijk gedrag. Joanne Reinhard, adviseur bij The Insights Team, doet onderzoek naar gedragsbeïnvloeding en ziet dat kleine aanpassingen in een tekst grote gevolgen kunnen hebben.

Block afbeelding
Een beetje oorlog is goed voor verandering Blog van Mina Shahabi

Bijna elke avond kijk ik, terwijl ik zelf sta te koken, naar 'Oorlog in de keuken' met Gordon Ramsay. In zijn programma bezoekt de wereldberoemde topkok verschillende restaurants waarvan de eigenaren of het personeel de wanhoop voorbij zijn.

Block afbeelding
Wat luisteren betekent voor de patiënt Blog van Mina Shahabi

De huisarts heeft 10 minuten voor een consult met een patiënt. Net genoeg om de klachten aan te horen en snel te beslissen wat te doen. De volgende patiënt zit al in de wachtkamer, dus echt luisteren naar het verhaal zit er niet in. En dat is precies waar het misgaat, want grote kans dat de patiënt weer terugkomt met klachten.

Block afbeelding