Monique Hendriks - partner

Met veel enthousiasme, betrokkenheid en energie maak ik het verschil in complexe communicatieprojecten. Ik ben specialist in HR-communicatie en complexe, maatschappelijke projecten en verandertrajecten. In verschillende grote klantprojecten ben ik strategisch adviseur. Daarnaast ontwikkel ik nieuwe vormen van dienstverlening.

Terug naar
Onze mensen
Block afbeelding
Monique Hendriks mhendriks@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 53 49 15 40

Vier lessen over verbinden en werken aan cultuur op afstand. Blog van Monique Hendriks

Leestijd - 4 minuten. ‘Zonder ontmoeting geen (organisatie)cultuur’. Symbolen, gedrag, rituelen vormen samen de bedrijfscultuur. En deze tijd levert een herwaardering op van bedrijfscultuur. Vier lessen over verbinden op afstand.

Block afbeelding
Luisteren en dialoog als basis voor nieuwe duurzaamheidsvisie

Goed luisteren naar telerorganisaties, wetenschappers en niet-gouvernementele instanties. En dialoog met stakeholders als basis voor een vernieuwde concernbrede duurzaamheidsvisie.

Block afbeelding
Ik verbaas en verwonder me nog elke dag Monique Hendriks
Echte dialoog levert verandering op Blog van Monique Hendriks

Leestijd - 3 minuten. Wie kent niet het beeld van twee mensen of groepen die recht tegenover elkaar staan. Schreeuwend naar elkaar. Gesprekken om ‘gelijk te halen’ leveren oorlog op. En toch zit in tegenstelling ook perspectief. Wat is er nodig voor het voeren van een echte dialoog?

Block afbeelding
Van kampvuur en nomaden naar het marshmallowbrein Blog van Monique Hendriks

Leestijd - 4 minuten. Een blog over Deep Democracy: over leren samenwerken en vertrouwen op experts in deze turbulente tijd.

Block afbeelding
Ik geloof in communicatieve organisaties Teamleden Engagement
Hoe we kunnen leren van onze kinderen

'Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat kinderen een autoriteit zijn op de gebieden die werkelijk van belang zijn voor de samenleving.', beweert de Canadese managementdenker Dan Tapscott. En dat ben ik volledig met hem eens. Meer dan ooit kunnen we leren van kinderen en jongeren in de samenleving.

Block afbeelding
Co-creatie als firestarter

Hoe bereiken we 1 miljoen jongeren tussen de 13 en 17 jaar en zorgen we ervoor dat zij weten hoe lang ze mogen werken, wat ze wel en niet mogen doen en waar ze recht op hebben? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid informeert jongeren elk jaar over vakantiewerk.

Block afbeelding
Programma Beter Werken in het Openbaar Bestuur

Opdrachtgever: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Block afbeelding
Issue / Voeding en gezondheid Aardappels: van risicovol naar kans

De steeds grotere aandacht voor voeding en gezondheid was een potentieel risico voor Aviko, één van de grootste producenten van aardappelproducten in Nederland. Met issuemanagement maakten we er een kans van.

Block afbeelding
Ontsluiten erfgoed groot succes

Wij bedachten een verhalenplatform. De initiële vraag van de provincie Noord-Holland was: ontwikkel een digitaal museum om het culturele erfgoed van Noord-Holland toegankelijk te maken via de digitale wereld.

Block afbeelding
Gezond en fit bij Philips

Gezond en fit bij Philips

Block afbeelding
Over Nancy, Neelie en Angela

Invloedrijke vrouwen hebben voor mij een voorbeeldfunctie. Allemaal op een andere manier. Op internationale vrouwendag wil ik een eerbetoon brengen aan drie van hen....

Block afbeelding
Ik wil de wereld begrijpen....

Nieuwsgierigheid naar de wereld is mijn drijfveer. Lees hier meer over mijn ambities, motivaties en competenties.

Block afbeelding