Ron van Berkel - Storyteller, trainer

Mijn bevlogenheid voor het schrijven, visualiseren en vertellen van verhalen tekent mij. Ik wil opdrachtgevers helpen aan de beste verhalen. Over hun organisatie, mensen en zichzelf. Persoonlijke verhalen die iedereen raken. Als ik zie hoe iemand zichzelf verrast met een eigen verhaal, dan ben ik een blij mens. Dat gevoel wil ik vasthouden. Altijd.

Terug naar
Onze mensen
Block afbeelding
Ron van Berkel rvberkel@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 51 09 13 98

Ik wil mensen helpen aan de beste verhalen over hun organisatie en zichzelf
Meer over storytelling
Pakkende verhalen over Germanen en Romeinen

Of je nu op een netwerkborrel staat of een romantische date hebt, een ‘onbekende’ vraagt meestal eerst wat voor werk je doet en waarom. Verpak jouw passie dan in een persoonlijk verhaal, want dan heb je meteen de aandacht.

Block afbeelding
Onze trainers
Met liefde en lef kinderen veilig laten opgroeien

Jeugdbescherming Brabant wil kinderen laten opgroeien in een veilige omgeving. Sinds de transitie van de jeugdzorg is het steeds belangrijker om - bijvoorbeeld naar gemeenten toe - helder te maken wat de organisatie te bieden heeft.

Block afbeelding
Marc de Hond: Hartstochtelijk regisseur van zijn levensverhaal Blog van Ron van Berkel

Op woensdag 22 januari zat ik nog bij hem thuis aan de lange houten tafel in de woonkamer. Ik interviewde hem voor het magazine van de Personalised Healthcare Alliantie (PHC) over zijn leven met blaaskanker. “Ik weet niet of ik over een jaar nog leef. Toch heb ik liever die onzekerheid, dan de zekerheid dat ik over vijf jaar niet meer leef.”

Block afbeelding
Werk aan de inhoud en opbouw van jouw verhaal

Wij luisteren graag naar onze opdrachtgevers. En niet alleen dat…wij nemen de feedback die we krijgen ter harte. Het triggert ons bijvoorbeeld om een basistraining storytelling te ontwikkelen met een iets andere insteek.

Block afbeelding
Block afbeelding
Een eerlijke film over pensioenen Pensioen is een complexe materie. Werkgevers, vakorganisaties, pensioenfondsen, medewerkers en gepensioneerden denken er verschillend over. Toch is er één gezamenlijk uitgangspunt: iedereen wil een fatsoenlijke pensioenregeling.
Ertoe doen voor huurders

Mitros is met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in Utrecht en Nieuwegein. Ze heeft een duidelijke ambitie: de best denkbare volkshuisvesting bieden aan haar huurders en hun verwachtingen overtreffen.

Block afbeelding
Het half zes-moment Blog van Ron van Berkel

Door het jaar heen doe ik het nooit: opstaan om half zes. Het staat voor mij symbool voor dierbare vakantieherinneringen. Die ‘half zes-momenten’ beleef ik meestal alleen, want mijn vrouw houdt niet van vroeg opstaan.

Block afbeelding
VECOZO: Veilige digitale communicatie in de zorg

VECOZO is hét landelijke knooppunt voor veilige digitale communicatie in de zorg. De organisatie regelt het administratieve berichtenverkeer tussen zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten en meer dan 44.000 zorgaanbieders.

Block afbeelding
De ziel van de Dimence Groep

‘De best mogelijke versie van jezelf ontwikkelen’, is de titel en tevens de rode draad in de corporate story die Bex* schreef voor de Dimence Groep.

Block afbeelding
Block afbeelding
Samen gaan voor verstandelijke verrijking Zuidwester is dé zorg- en dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking in het zuidwesten van Nederland. Ze verbeeldt haar identiteit in het visuele verhaal ‘Samen gaan voor verstandelijke verrijking’.