Theo Hendriks - Storyteller

Ik geef mensen, merken en organisaties hun verhaal terug. Een verhaal dat ze misschien allang kenden maar niet meer vertellen. Ik help leiders en organisaties met het vertellen over hun ideeën en versnellen van verandering. Ik maak samen met hen verhalen, verzorg trainingen, workshops, lezingen en gastcolleges en schrijf boeken over storytelling.

Terug naar
Onze mensen
Block afbeelding
Theo Hendriks thendriks@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 53 46 87 75

Echte mensen, merken en organisaties vertellen een eigen verhaal Theo Hendriks
Day 1 Blog van Theo Hendriks

Sinds 1 januari 2019 ben ik Associate Partner bij Bex* en daarnaast de trotse oprichter van Theo Hendriks Corporate Storytelling.

Block afbeelding
Onvergetelijk! Blog van Theo Hendriks

Op 4 juni verzorgde ik voor Managementboek en Logeion het avondseminar over The Wow Starts Now in het Gooiland Theater in Hilversum. Het was voor mij een onvergetelijke ervaring die zeker smaakt naar meer.

Block afbeelding
Bekijk onze storytelling-cases Bex*Impact Academy
Blended in Berlin Blog van Theo Hendriks

Soms worden de mooiste dingen uit nood geboren. Zo was het ook toen Marcel Kuhlmann van K&S – the Learning Company me vroeg eind augustus drie dagen met ze mee te gaan naar Berlijn.

Block afbeelding
Theo Hendriks Storyteller

Ik geef mensen, merken en organisaties hun verhaal terug. Een verhaal dat ze misschien allang kenden maar niet meer vertellen. Ik help leiders met het vertellen over hun ideeën, ik help organisaties met het versnellen van verandering, ik help ondernemers bij het in de wereld zetten van hun ideeën.

Block afbeelding
Lovende recensies voor The Wow Starts Now Blog van Theo Hendriks

Inmiddels is The Wow Starts Now zo’n twee maanden verkrijgbaar. En dus komen de eerste recensies binnen. Die spreken voor zich.

Block afbeelding
De logline van Dopper Blog van Theo Hendriks

Wow-momenten zijn cruciaal voor een onvergetelijk verhaal over jouw idee. Maar het bouwen aan dat verhaal begint met een pakkende verwoording van dat idee, als het even kan in één beschrijvende zin; de logline.

Block afbeelding
Het wow-moment van Blendle Blog van Theo Hendriks

Succesvolle mensen en merken zijn in staat hun ideeën en idealen gloedvol tot leven te wekken, door te vertellen over hun wow-momenten. Met hun verhalen nemen ze hun publiek mee naar een nog onbekende en toch voorstelbare wereld, die groter is dan enkel de feiten, kaders, specificaties en break-even points.

Block afbeelding
Het wow-moment van Dopper Blog van Theo Hendriks

De why van jouw idee wordt zichtbaar, als je in staat bent voorbij het eigen streven te kijken en te vertellen over de momenten dat de gangmakers en de begunstigden zich in jouw idee openbaarden. Zij zijn degene die het waarom van jouw idee – en daarmee de uiteindelijke impact ervan – letterlijk tot leven kunnen wekken.

Block afbeelding
Het wow-moment van Scoozy Blog van Theo Hendriks

Het verhaal van Scoozy begint met het winnen van de Solar Race, het eindigt met het verlangen van het doorbreken van een hardnekkig frame over slachtofferschap, beperking en bescherming, en dat in te ruilen voor avontuurlijk heldendom. De spanningsboog wordt bij elkaar gehouden door één enkel thema: de wil om te (over)-winnen.

Block afbeelding
Het wow-moment van Sensiks Blog van Theo Hendriks

Fred Galstaun is een echte verteller, die al zijn wow-momenten voorbij laat komen om stapje voor stapje zijn idee te ontvouwen. Zo maakt hij van zijn ontdekking van Sensiks een magisch avontuur.

Block afbeelding
Voorpret Blog van Theo Hendriks

Op 4 juni krijgt The Wow Starts Now zijn eigen avondvullende programma over het in de wereld zetten van ideeën met behulp van de kracht van storytelling in het Gooiland theater in Hilversum

Block afbeelding
Block afbeelding
Spreker bij Managementboek Academy Naast storyteller en partner bij Bex*communicatie ben ik ook auteur van boeken over storytelling en spreker van de Managementboek Academy
Storytelling bij transitie: maar met welk verhaal? Blog van Theo Hendriks

In vrijwel alle sectoren zijn we momenteel getuige van transitie. Het vertellen van het juiste verhaal speelt daarbij een belangrijke rol. Maar welk veranderverhaal vertel je precies?

Block afbeelding
De laatste woordvoerder van Nederland Blog van Theo Hendriks

Het was een mooie donderdag, die 31e mei in 2046, toen de laatste woordvoerder van Nederland met pensioen ging. Hij had de voor hem pensioengerechtigde leeftijd van 81 jaar bereikt, eindelijk was het zover. Nu kon hij dan echt gaan genieten van zijn kleinkinderen.

Block afbeelding
Change the Script

Mijn derde boek over storytelling gaat over de rol van verhalen bij het versnellen van verandering.

Block afbeelding
Corporate Stories

Mijn eerste boek uit 2007 over het verwoorden, vertellen en verankeren van de corporate story.

Block afbeelding
No Story No Glory

Mijn tweede boek over storytelling gaat over de rol van verhalen bij het versterken van leiderschap

Block afbeelding