Storytelling

Succesvolle leiders, merken en organisaties vertellen onvergetelijke verhalen die tot de verbeelding spreken. Verhalen die ideeën tot leven wekken, die vernieuwing stimuleren of die verandering versnellen. Eigen verhalen waarmee ze hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.

Terug naar
Home
Block afbeelding
Theo Hendriks thendriks@bexcommunicatie.nl +31 (0)20 582 98 29
+31 (0)6 53 46 87 75

Waarom visuals zo belangrijk zijn voor verhalen Yassin Karmoudi

Of jij je weekenden doorbrengt op Netflix, achter je gameconsole of in de kroeg, je consumeert verhalen. Maar wat doen visuals met verhalen? Een goed verhaal zonder visuals is en blijft simpelweg een goed verhaal. Neem datzelfde verhaal en voeg er goede visuals aan toe en voilà: een ervaring.

Block afbeelding
Block afbeelding
The Presentables: Executive Presence is Everything Wij geloven in echte leiders. Mannen en vrouwen met goede ideeën, inzichten en toekomstplannen die de wereld voorgoed willen veranderen en die het verdienen gehoord te worden.
Block afbeelding
Vernieuwde basistraining storytelling Wij luisteren graag naar onze opdrachtgevers. En niet alleen dat…wij nemen de feedback die we krijgen ter harte. Het triggert ons bijvoorbeeld om onze basistraining storytelling te vernieuwen.
Verhalen als baken voor bedoeling en bezieling Theo Hendriks

De nieuwe communicatieprofessional is zich bewust van een meervoudige werkelijkheid, en houdt zich dan ook veel meer bezig met bouwen en tot leven wekken van een werkelijkheid waarin de menselijke maat weer belangrijker is dan de systemen. Verhalen en verbeelding spelen daarbij een grote rol.

Block afbeelding
Bekijk onze storytelling cases
Training Storytelling Theo Hendriks

Een goed verhaal hebben is één, maar je moet het ook kunnen vertellen. In de afgelopen jaren trainden wij honderden bestuurders, managers en leiders in het inspirerend vertellen van hun eigen verhalen. Een beproefde training van één dag waarbij inhoud én vorm krachtig samenkomen.

Block afbeelding
Workshop Change the Script Theo Hendriks

Speciaal voor organisaties in verandering ontwikkelden wij de workshop Change the Script, waarmee groepen medewerkers op speelse wijze kennismaken met de kracht van verhalen bij verandering. Door hun verbeelding de vrije loop te laten, krijgen we in één middag de echte verhalen boven tafel.

Block afbeelding
Echte leiders vertellen een eigen verhaal Theo Hendriks
Het Storytelling Gilde Theo Hendriks

Bex* is mede-initiatiefnemer van de oprichting van Het Storytelling Gilde. Het Storytelling Gilde verenigt bevlogen en ervaren storytellingspecialisten in Nederland, die verhalen inzetten in en voor organisaties.

Block afbeelding
Corporate Story Theo Hendriks

Wij ontwikkelen voor en met organisaties eigen verhalen van vlees en bloed. Corporate stories die vertellen waar de organisatie vandaan komt en waar ze naartoe gaat. Brand stories die de belofte van een merk tot leven wekken. Veranderverhalen die visie tot leven wekken, vernieuwing stimuleren of verandering versnellen.

Block afbeelding
Block afbeelding
Ron van Berkel: storyteller Ik zorg ervoor dat het verandertraject vanaf het begin soepel loopt dankzij een overtuigend en verbindend verhaal dat mensen in het hart raakt. Vervolgens verleid ik mensen dat verhaal zo authentiek mogelijk te vertellen en te delen. Mijn bevlogenheid werkt daarbij zeer aanstekelijk.
Lezingen en Masterclassses Theo Hendriks

Als schrijver van drie toonaangevende titels over storytelling Corporate Stories (2007, Kluwer), No Story, No Glory (2012, A.W. Bruna) en Change the Script (2014, A.W. Bruna) verzorgen we regelmatig gastlessen, lezingen en masterclasses over storytelling, in binnen- en buitenland.

Block afbeelding
Echte verandering begint met een eigen verhaal Theo Hendriks
Block afbeelding
Van telling naar sharing De verschuiving van storytelling naar storysharing is volop gaande. Communicatieprofessionals die in staat zijn de balans tussen het grote verhaal en al die kleine verhalen goed weten te bewaken, gaan het helemaal maken.
Block afbeelding
We storytell also in English... Werk je bij een internationale organisatie, dan heb je ongetwijfeld collega’s en zakenrelaties uit allerlei landen. Wil je die de kracht van storytelling laten ervaren, dan is het prettig om dat in het Engels te kunnen doen.
Block afbeelding
Storytelling via videoconferencing Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgde Bex* twee workshops storytelling. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat ze plaatsvonden via videoconferencing. En dat was een primeur!
Block afbeelding
De kracht van visual storytelling Hoe visualiseer je een organisatieverhaal? Of nog persoonlijker: hoe ziet jouw ambitieverhaal eruit? Tijdens de training visual storytelling denk je hierover na en oefen je met het voordragen van jouw verhaal.