Storytelling

Succesvolle leiders, merken en organisaties vertellen onvergetelijke verhalen die tot de verbeelding spreken. Verhalen die ideeën tot leven wekken, die vernieuwing stimuleren of die verandering versnellen. Eigen verhalen waarmee ze hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.

Terug naar
Home
Block afbeelding
Theo Hendriks thendriks@bexcommunicatie.nl +31 (0)20 582 98 29
+31 (0)6 53 46 87 75

Block afbeelding
Het Storytelling Gilde komt met Trendrapport Storytelling 2019 Het verhaal is steeds vaker de uitvoering zelf in plaats van een voertuig om elders bedachte plannen tot leven te wekken. Een overzicht van de belangrijkste trends in storytelling in organisaties in 2019, gezien vanuit het Storytelling Gilde.
Waarom visuals zo belangrijk zijn voor verhalen

Of jij je weekenden doorbrengt op Netflix, achter je gameconsole of in de kroeg, je consumeert verhalen. Maar wat doen visuals met verhalen? Een goed verhaal zonder visuals is en blijft simpelweg een goed verhaal. Neem datzelfde verhaal en voeg er goede visuals aan toe en voilà: een ervaring.

Block afbeelding
Bekijk onze storytelling cases
Training storytelling Theo Hendriks

In deze basistraining storytelling leer je hoe je storytelling succesvol in een organisatie inzet. Je ervaart de kracht van verhalen en weet hoe en wanneer je verhalen kunt inzetten om jouw doelen beter te bereiken.

Block afbeelding
Block afbeelding
Gastrol in promofilm Avans Hogeschool Twee keer per jaar geef ik een gastcollege storytelling tijdens de minor Branding van de opleiding Marketing & Branding bij Avans Hogeschool in Breda.
Training veranderverhalen Theo Hendriks

Veranderverhalen zorgen voor meer succes bij transitieprocessen. Deze training vergroot je vermogen om mensen met behulp van een persoonlijk verhaal te betrekken en mee te nemen in de verandering.

Block afbeelding
Lezingen en Masterclassses Theo Hendriks

Als schrijver van vier toonaangevende titels over storytelling zoals The Wow Starts Now (2018, A.W. Bruna), Change the Script (2014, A.W. Bruna), No Story No Glory (A.W. Bruna, 2012) en Corporate Stories (2007, Kluwer) verzorgen we regelmatig gastlessen, lezingen en masterclasses over storytelling, in binnen- en buitenland.

Block afbeelding
Corporate Story Theo Hendriks

Wij ontwikkelen voor en met organisaties eigen verhalen van vlees en bloed. Corporate stories die vertellen waar de organisatie vandaan komt en waar ze naartoe gaat. Brand stories die de belofte van een merk tot leven wekken. Veranderverhalen die visie tot leven wekken, vernieuwing stimuleren of verandering versnellen.

Block afbeelding
Elk goed idee heeft een onvergetelijk verhaal Theo Hendriks
Block afbeelding
The Presentables: Executive Presence is Everything Wij geloven in echte leiders. Mannen en vrouwen met goede ideeën, inzichten en toekomstplannen die de wereld voorgoed willen veranderen en die het verdienen gehoord te worden.
Block afbeelding
Ron van Berkel: storyteller Ik zorg ervoor dat het verandertraject vanaf het begin soepel loopt dankzij een overtuigend en verbindend verhaal dat mensen in het hart raakt. Vervolgens verleid ik mensen dat verhaal zo authentiek mogelijk te vertellen en te delen. Mijn bevlogenheid werkt daarbij zeer aanstekelijk.
Het Storytelling Gilde Theo Hendriks

Bex* is mede-initiatiefnemer van de oprichting van Het Storytelling Gilde. Het Storytelling Gilde verenigt bevlogen en ervaren storytellingspecialisten in Nederland, die verhalen inzetten in en voor organisaties.

Block afbeelding
Block afbeelding
Van telling naar sharing De verschuiving van storytelling naar storysharing is volop gaande. Communicatieprofessionals die in staat zijn de balans tussen het grote verhaal en al die kleine verhalen goed weten te bewaken, gaan het helemaal maken.
Verhalen als baken voor bedoeling en bezieling Theo Hendriks

De nieuwe communicatieprofessional is zich bewust van een meervoudige werkelijkheid, en houdt zich dan ook veel meer bezig met bouwen en tot leven wekken van een werkelijkheid waarin de menselijke maat weer belangrijker is dan de systemen. Verhalen en verbeelding spelen daarbij een grote rol.

Block afbeelding