Van theorie naar praktijk

Mijn passie is crisis, dat was het al tijdens mijn studie en bij Bex* vind ik de perfecte combinatie van theorie en praktijk. Hier kan ik mijn theoretische kennis gebruiken in de ‘echt wereld’. Mijn doel is het adviseren en ondersteunen van organisaties op een dusdanige manier dat de reputatie in tact blijft, of zelfs sterker wordt.

The most dangerous phrase in the language is ‘we have always done it this way’. Grace Hopper
Ik

Na mijn master Bedrijfscommunicatie in Leuven had ik nog geen genoeg van het onderwijs en ben ik als docent aan de slag gegaan bij Fontys Hogescholen.

Block afbeelding
Hoe omgaan met trends? Noud Bex

Als crisisexpert heb ik mogen adviseren bij enkele honderden crisissituaties in de meest uiteenlopende branches. Als ik persoonlijk terugkijk op de afgelopen vijf jaar, dan vallen mij tien trends op.

Block afbeelding
Crisis en de kunst van het scenario denken Noud Bex

Een belangrijke graadmeter voor de professionaliteit van een crisisteam is voor mij de mate waarin het team in staat is om te scenariodenken. Die techniek vindt zijn oorsprong in het vooruit denken in mogelijke toekomstscenario's door bedrijven om hun strategie(ën) te bepalen. Shell is daarvan een vaak aangehaald voorbeeld.

Block afbeelding
Geen kritisch vermogen of afhaken door geblaat?

Waar vroeger mensen in kranten de verkiezingsprogramma’s lazen en bestudeerden, bepaalt nu de stemwijzer je stem.

Block afbeelding
Nu pas dertig, dan ál zestig

Dit jaar word ik dertig. De reacties daarop zijn redelijk eenduidig 'oh neen dertig jaar, poeh, wat een leeftijd, nu begint het volwassenleven, heb je er moeite mee?'

Block afbeelding
Elf meest gemaakte fouten Noud Bex

De adviseurs van Crion, centrum voor crisisondersteuning (een joint venture van Bex*communicatie en International Security Partners) worden jaarlijks bij vele tientallen crisissituaties ingeschakeld. Van medische calamiteiten tot seksueel misbruik en van cybercrime tot ontvoering. Bij bedrijven, non-profit organisaties en overheden

Block afbeelding
10 tips voor meer interactie met je publiek -5- Serge van Rooij

Gooi Powerpoint uit het raam en de beamer erachteraan. Dé tool voor betere presentaties is niet PowerPoint of Prezi. De beste tool ben je namelijk zelf.

Block afbeelding
Block afbeelding
Bijzondere crisissimulatie Een grote dienstverlener stelt Bex* de vraag: ‘organiseer een memorabele avond voor de top 25 van onze onderneming’. We organiseren een bijzondere crisissimulatie met verrassingseffect.