Over Marlon van den Besselaar

Woonachtig in Zeist, met een Brabants accent. Of het nu gaat om een nieuwe identiteit, een communicatiecampagne of een creatieve brainstorm. Als creatief werk ik graag met je samen! De goede balans tussen creatie en communicatie is hierin van belang. Mijn doel: ieder communicatievraagstuk creatiever maken.

Terug naar
Onze mensen
Block afbeelding
Marlon van den Besselaar +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 14 59 72 08
Block afbeelding
Bex* en Roche ontwikkelen MShebjenietalleen.nl Leven met MS is niet altijd makkelijk. Dat geldt voor mensen met Multiple Sclerose, maar ook voor hun partner, familie, vrienden en collega’s. MS heb je namelijk niet alleen. Ook voor naasten is het soms uitdagend hoe om te gaan met alle onzekerheden. Het leven met MS brengt voor zowel personen met MS als hun naasten veel vragen met zich mee.
I don't think outside of the box; I think of what I can do with the box.
Block afbeelding
Door de ogen van visueel beperkt Nederland In Nederland zijn ongeveer 300.000 mensen blind of slechtziend. Deze mensen krijgen te maken met vooroordelen over hun leven met een visuele beperking. Om bewustwording te creëren en te laten zien hoe het écht is om te leven met een visuele beperking, ontwikkelde Bex*communicatie in opdracht van het Bartiméus Fonds de campagne ‘Door de ogen van’.
Tuinieren met verborgen inzichten Marlon van den Besselaar

”Een tuin tekenen?”, vragen mensen mij vaak bedenkelijk als ik in een creatieve werksessie de techniek ‘tuintekenen’ uitleg. Vaak gevolgd door ”Ik kan helemaal niet tekenen” en ”Daar heb ik echt meer tijd voor nodig”.

Block afbeelding
Block afbeelding
Duurzame inzetbaarheid eenvoudig en relevant gebracht. Hoe we DSM medewerkers stimuleren om productief, gemotiveerd en gezond te blijven.
“Laat los wat je niet vast kunt houden.” Marlon van den Besselaar

Burn-out. 52 procent van de medewerkers in het ziekteverzuim zit thuis vanwege burn-out klachten. Verbazingwekkend vind ik dit hoge percentage en ons onvermogen om het te doorbreken.

Block afbeelding
Block afbeelding
Vijf vlogs en een glas kleidrink als ontbijt De alleswetende millennial en generatie Z-er zijn lang niet zo alleswetend als we zelf denken. Weliswaar verspreiden we alles waar we in geloven, maar willen hierbij de context nog weleens vergeten.
Millennials: lui of strategische andersdenkers? Marlon van den Besselaar

Bex*communicatie heeft sinds een half jaar een millennial-platform: Bex*underground. Een platform dat gelooft in de kracht van anders denken en dit bij organisaties wil stimuleren. En die kracht bevindt zich in het DNA van elke millennial. Waarom? Dat leg ik je uit…

Block afbeelding
Bex*underground
'Voor iedere bestuurder een millennial' Marlon van den Besselaar

Senior vs. junior. Generatie X vs. generatie Y. Bex*underground interviewde communicatieadviseurs Irma van den Meijdenberg (14 jaar ervaring) en Sharona Jansen (1 jaar ervaring). Ze werken allebei als communicatieprofessional bij zorginstelling Thebe en praten over verschillende generaties, anders denken en autoriteit.

Block afbeelding
Block afbeelding
And the next generation is... Hebben we eindelijk een idee van hoe generatie Z zich ontwikkelt, wordt de volgende generatie geboren. Generatie Alpha is next.
Block afbeelding
Ik ben een millennial. Hallo, millennial. Afgelopen donderdag bezocht ik de marketing en innovatie beurs van 2017. Wat bleek? Ik was het onderwerp van de dag! Buiten het feit dat ze mij dat wel even hadden mogen vertellen was ik natuurlijk zeer vereerd.
Artificial Intelligence maakt elke toekomst onzeker Marlon van den Besselaar

Artificial intelligence (AI), we komen er ongemerkt veel mee in aanraking. Een chatbot op bijvoorbeeld een website, of de zelfrijdende auto. AI is meer dan een mooie tool. Het is slimme software die machines slimmer maakt dan mensen.

Block afbeelding
Kracht van anders denken in veranderingen Eveline ter Laak

Lessen uit transitiemanagement

Block afbeelding
Iedereen is creatief! Marlon van den Besselaar

Als creatief krijg ik regelmatig de vraag wat creativiteit nu precies is? Of ik hoor: ‘Ik ben niet creatief hoor’. Iedereen is creatief of heeft creatief vermogen. Maar, net zoals elke andere eigenschap gaat creativiteit de een makkelijker af dan de ander. Dit neemt niet weg jouw creatief vermogen kunt ontwikkelen. Hoe? Dat leg ik je uit.

Block afbeelding
Block afbeelding
Wearables: van ‘nice to have’ naar ‘need to have’ We schreven al eerder over Generatie Z en Alpha en hun wearables, zoals smart watches, fitbits en brillen. De toekomst van de wearable en het gebruik ervan door andere generaties lijkt steeds dichterbij. Over een aantal jaar is het geen kwestie van ‘nice to have’, maar ‘need to have’. Zeker met de komst van de medische wearable.
Block afbeelding
Mantelzorger, zo zou je me ook kunnen noemen Bevorderen van participatie van mantelzorgers én vergroten van sociale cohesie. Elkaar weten te vinden voor vragen en hulp. Dát staat centraal in een online campagne in Almere.
Block afbeelding
Een krachtige online communicatietoolkit Echt goede communicatie kan een cruciale bijdrage leveren aan het versterken van de effectiviteit en collegialiteit van medewerkers en managers.
Block afbeelding
Training 'Anders kijken naar verandering' Faciliteren en organiseren van bottom-up veranderingen
Leuk zo’n pensioenvarken, maar waar is de hamer? Marlon van den Besselaar

Het pensioen, voor mij nog 41 jaar werken. Tenminste als ik met mijn 67e met pensioen kan. Want, snappen doen ik en mijn mede millennials het pensioen niet. Laat staan dat we erin geloven. Tijd voor wat helderheid en transparantie.

Block afbeelding
Block afbeelding
Die jeugd van tegenwoordig… Generatie Z zijn de jongeren van nu. Ze zijn tussen de 0 en 16 jaar oud en komen na generatie Y. Wij ‘oudere generaties’ kijken soms vreemd aan tegen de generatie die liever niet belt, maar ‘apped’ en grof geld verdient met gamen en vloggen.