Ron van Berkel, storyteller

Mijn bevlogenheid voor het schrijven, visualiseren en vertellen van verhalen tekent mij. Ik wil opdrachtgevers helpen aan de beste verhalen. Over hun organisatie, mensen en zichzelf. Persoonlijke verhalen die iedereen raken. Als ik zie hoe iemand zichzelf verrast met een eigen verhaal, dan ben ik een blij mens. Dat gevoel wil ik vasthouden. Altijd.

Terug naar
Onze mensen
Block afbeelding
Ron van Berkel rvberkel@bexcommunicatie.nl +31 (0)40 294 52 52
+31 (0)6 51 09 13 98

Block afbeelding
Basistraining storytelling vernieuwd Wij luisteren graag naar onze opdrachtgevers. En niet alleen dat…wij nemen de feedback die we krijgen ter harte. Het triggert ons bijvoorbeeld om onze basistraining storytelling te vernieuwen.
Authenticiteit kost tijd Ron van Berkel

“Hoe ging het vertellen van je verhaal?” Die vraag stelde ik laatst aan een CEO van een grote onderneming. Ik had hem geholpen met het schrijven van zijn persoonlijke verhaal voor een meeting met het senior management.

Block afbeelding
Block afbeelding
Voor Nederland, wereldwijd Sommige mensen associëren het werk van het ministerie van Buitenlandse Zaken met de afgifte van een reisadvies. Anderen denken aan de evacuatie van landgenoten na een ramp. Toch doet het ministerie zoveel meer.
Block afbeelding
Een eerlijke film over pensioenen Pensioen is een complexe materie. Werkgevers, vakorganisaties, pensioenfondsen, medewerkers en gepensioneerden denken er verschillend over. Toch is er één gezamenlijk uitgangspunt: iedereen wil een fatsoenlijke pensioenregeling.
Dromen over opzichtige haarstukjes Ron van Berkel

Voor zover ik weet, heb ik geen voorspellende gaven. Toch wist ik in augustus al dat Donald Trump zou worden verkozen tot president van de Verenigde Staten. En dat ligt aan niemand anders dan aan Jamie Johnson.

Block afbeelding
Block afbeelding
Ertoe doen voor huurders Mitros is met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in Utrecht en Nieuwegein. Ze heeft een duidelijke ambitie: de best denkbare volkshuisvesting bieden aan haar huurders en hun verwachtingen overtreffen.
Block afbeelding
Ik ben iemand in Steenbergen Steenbergen is een actieve gemeente met bijna 24.000 inwoners in West-Brabant. Ze heeft een rijke historie, ligt in een regio volop economische kansen, heeft inwoners met innovatieve ideeën en werkt aan mooie projecten.
De S-FACTOR Ron van Berkel

Sommige mensen hebben de X-FACTOR. Dat weten we door het gelijknamige tv-programma van jaren terug en shows als The Voice of Holland en Idols. Sinds kort besef ik pas waarom dat zo is.

Block afbeelding
Beelden in mijn hoofd Ron van Berkel

Twee weken geleden proefde ik nog van de allerbeste smoked ribs in Texas. Je weet wel, in zo’n authentiek steakhouse waar je wordt bediend door serveerster Nancy.

Block afbeelding
Block afbeelding
Ludieke 'presentatie' slotcongres SKB Van 1995 tot 2015 onderzocht Stichting Kennisontwikkeling en kennisoverdracht Bodem (SKB) de bodem en ondergrond in Nederland om een betere leefomgeving te realiseren.
Block afbeelding
Storytelling via videoconferencing Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgde Bex* twee workshops storytelling. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat ze plaatsvonden via videoconferencing. En dat was een primeur!
Het leiderschap van het collectief Ron van Berkel

Ik was in mijn voetballeven pas één keer kampioen. Het bewijs draag ik nog steeds. Op het witte T-shirt prijkt in felrode letters: ‘SC ’t zand 4 Kampioen ‘05/‘06’.

Block afbeelding
Block afbeelding
We storytell also in English... Werk je bij een internationale organisatie, dan heb je ongetwijfeld collega’s en zakenrelaties uit allerlei landen. Wil je die de kracht van storytelling laten ervaren, dan is het prettig om dat in het Engels te kunnen doen.
Block afbeelding
Verbeeld de ambitie van jouw organisatie Het is best lastig de ambitie van jouw organisatie goed te ‘vangen’ in een kort en krachtig filmpje. Toch kan dat uitstekend.
Inspiratie van jonge verhalenvertellers Ron van Berkel

Als storyteller heb ik het makkelijk. Ik geef een masterclass over de kracht van storytelling en daarna is het aan de deelnemers om hun persoonlijke (organisatie)verhaal te vertellen.

Block afbeelding
Block afbeelding
Eén-op-één werken aan jouw verhaal Je kunt pas bij jouw publiek zijn als je je niet druk hoeft te maken over wat je wilt vertellen. Dat merkte een category manager van een bedrijf in de foodsector tijdens de één-op-één training personal storytelling.
Een Oscar-waardige prestatie Ron van Berkel

Ook als storyteller voel je je wel eens in het diepe gegooid. Bijvoorbeeld als je veertig drukke brugklassers verhalen moet laten vertellen.

Block afbeelding
Block afbeelding
De kracht van visual storytelling Hoe visualiseer je een organisatieverhaal? Of nog persoonlijker: hoe ziet jouw ambitieverhaal eruit? Tijdens de training visual storytelling denk je hierover na en oefen je met het voordragen van jouw verhaal.
Het half zes-moment Ron van Berkel

Door het jaar heen doe ik het nooit: opstaan om half zes. Het staat voor mij symbool voor dierbare vakantieherinneringen. Die ‘half zes-momenten’ beleef ik meestal alleen, want mijn vrouw houdt niet van vroeg opstaan.

Block afbeelding
Block afbeelding
Het verhaal van BZK In nauwe co-creatie met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) schreef ik het organisatieverhaal van BZK.
Het verhaal achter het beeld Ron van Berkel

“Leuk”, hoor ik je denken over de foto bij deze blog. “Een trouwfoto. Best een aardig stel en ze zijn gefotografeerd op een bijzondere locatie.”

Block afbeelding
Block afbeelding
De ziel van de Dimence Groep ‘De best mogelijke versie van jezelf ontwikkelen’, is de titel en tevens de rode draad in de corporate story die Bex* schreef voor de Dimence Groep.
Block afbeelding
Verbonden met water en scheepvaart Medio 2014 schreef ik korte verhalen bij drie beelden die op de havenboulevard staan in de Midden-Limburgse gemeente Maasbracht. Beelden en teksten illustreren de eeuwenlange verbondenheid van Maasbracht met water en scheepvaart.
Block afbeelding
Authentieke verhalen van MEE Met een workshop storytelling inspireerden collega Peter en ik een groep consulenten van MEE Zuidoost Brabant om hun persoonlijke cliëntverhalen te delen op een campagnewebsite. Het werd een mooie bloemlezing.
Block afbeelding
Samen gaan voor verstandelijke verrijking Zuidwester is dé zorg- en dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking in het zuidwesten van Nederland. Ze verbeeldt haar identiteit in het visuele verhaal ‘Samen gaan voor verstandelijke verrijking’.