Gouden medewerkers van de Diamant-groep
Ik woon met veel plezier in Tilburg, de stad waar ik geboren en getogen ben. Als het kan, pak ik de fiets naar het centrum. Die parkeer ik dan in één van de bewaakte fietsenstallingen, meestal bij de Heuvel of de Concertzaal.
U heeft zich kennelijk vergist meneerZo ook die carnavalsmaandag een paar jaar geleden. Rond drie uur ’s middags liep ik van de fietsenstalling naar de Korte Heuvel, een straat met veel kroegen. Bij café De Tribunaal was het erg gezellig en ook bij Stoffel, het café ernaast, stonden een hoop bekenden. Je snapt het al: ik kreeg van alle kanten bier aangereikt. En dat ging de hele dag zo door.
Toen ik tegen middernacht richting fietsenstalling onder de Heuvel liep, zat de drank dus aardig in de man. Bij binnenkomst groette ik de medewerker van leerwerkbedrijf de Diamant-groep en ging ik op zoek naar mijn fiets. Dat was niet zo makkelijk met mijn dronken kop. Hoe ik ook zocht, ik kon mijn fiets nergens vinden.
Plotseling hoorde ik een vriendelijke stem achter me.
“Lukt het meneer?”
Ik keek om. Het was de medewerker die ik vijf minuten eerder had begroet.
“Niet echt”, zei ik met dubbele tong.
“Wat voor fiets heeft u?”, vroeg hij.
“Een urban bike met zo’n grote krat”, antwoordde ik. “Maar ik zie ‘m niet.”
“Mag ik uw kaartje dan eens zien meneer?”
Hij bekeek mijn kaartje, vertrok geen spier en zei vriendelijk: “U heeft zich kennelijk vergist meneer. Uw fiets staat niet hier, maar bij de Concertzaal.” Ik keek hem beschaamd aan en bedankte hem voor de hulp. Daarna waggelde ik de trap op, op weg naar mijn fiets.
De 2.200 SW-medewerkers van leerwerkbedrijf de Diamant-groep kom je overal in de gemeenten Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Gilze en Rijen, Dongen en Alphen-Chaam tegen. Bijvoorbeeld in alle bewaakte fietsenstallingen, bij kringloopbedrijf La Poubelle, DOC-T dierenopvang Tilburg, Groen Xtra en De Schoonmaak Coöperatie.