Nieuws

Blijf op de hoogte van ons actuele nieuws.

Terug naar
Home
Block afbeelding
Video-interviews - Bex* Back to business Met de versoepeling van de maatregelen én de wetenschap dat 1,5 meter een grote impact heeft op de bedrijfsvoering en -inrichting, zijn wij benieuwd: hoe gaat jouw bedrijf daarmee om?
Block afbeelding
Ik heb vanaf dag één geleerd te vechten Corona betekende extra drukte voor communicatie-adviseur Jhorna Erkens. Als teamleider van de afdeling crisiscommunicatie kwam er in de coronacrisis heel veel op haar af.
Block afbeelding
Door de ogen van visueel beperkt Nederland In Nederland zijn ongeveer 300.000 mensen blind of slechtziend. Deze mensen krijgen te maken met vooroordelen over hun leven met een visuele beperking. Om bewustwording te creëren en te laten zien hoe het écht is om te leven met een visuele beperking, ontwikkelde Bex*communicatie in opdracht van het Bartiméus Fonds de campagne ‘Door de ogen van’.
Block afbeelding
Zo ga je om met weerstand in crisistijd 1/2 20 mei 2020
Block afbeelding
Co-campagne boekt mooie resultaten De Co-campagne van zorgkantoren, organisaties voor cliëntondersteuning en gemeenten, om de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning te vergroten boekt mooie resultaten. Co staat voor Cliëntondersteuner.
Block afbeelding
Zo ga je om met emoties in crisistijd 2/2 21 mei 2020
Coronavirus advies en tips Block afbeelding
Samenwerking met Fontys Hogeschool officieel bekrachtigd. 25 juni 2020 - Al jaren zijn Bex*communicatie en Fontys Hogeschool Economie en Communicatie (FHEC) samenwerkingspartners en dat is nu officieel bekrachtigd.
Block afbeelding
Online presenteren? Doe alsof je een Netflix-serie bent 25 juni 2020 - onze collega Serge van Rooij verheft (online) presenteren tot kunstvorm. In Management Support Magazine schrijft Pieter Baken het artikel Online presenteren? Doe alsof je een Netflix-serie bent.
Block afbeelding
Hoe houden we verbinding? Haal het beste uit de Corona-periode Hoe houden we verbinding? Juist in Coronatijd, als heel veel medewerkers verplicht thuiswerken. Voorop staat dat we de gezondheid willen beschermen van medewerkers, klanten en leveranciers. De voorschriften dwingen om anders te gaan werken.
Block afbeelding
Logeion: Communicatieman en -talent van 2020 Sascha Becker en Andy Wiemer winnen de felbegeerde titels
Hoe houd je nieuwe generatie medewerkers betrokken? Eveline ter Laak

Betrokken medewerkers zijn gelukkiger en productiever. Hoe bereik je dat met nieuwe generatie medewerkers?

Block afbeelding
Bex* tips & adviezen ontvangen? Bex* in de media Block afbeelding
Digitaal vergaderen doe je zo (en dit kan je beter laten) Serge van Rooij is hard op weg om dé specialist te worden op het gebied van digitaal vergaderen en presenteren. In het Algemeen Dagblad schreef journalist Marloe van der Schrier het artikel Digitaal vergaderen doe je zo (en dit kan je beter laten).
Block afbeelding
Hoe presenteer je het beste #online? 15 mei 2020
Block afbeelding
Het belangrijkste doel van communicatie is je reputatie Wat een mooi artikel schreef Arjen Boukema in het vakblad C Magazine over onze directeur Jhorna.
Block afbeelding
De pareltjes uit ons vak Op dinsdag 16 juni 2020 weten we wie de Communicatieman/vrouw van het Jaar is en wie het CommunicatieTalent van het Jaar. De verkiezing kent verschillende fases, die vanwege de coronacrisis op een andere manier verlopen dan voorheen.
Block afbeelding
Serge van Rooij geeft video-vergadertips in NRC Handelsblad 25 mei 2020 - Presenteren is al lastig, via een beeldverbinding nog lastiger. Hoe bereik je je publiek? Tips van presentatietrainer Serge van Rooij.
Block afbeelding
Lancering Recall Solutions Drie specialisten bundelen krachten op het gebied van product recalls
Bekijk onze nieuwsbrieven Block afbeelding
Jhorna bij BNR Crisiscommunicatie voor studentenverenigingen
Block afbeelding
Bex* helpt met opstart uit lockdown; coronacrisis is anders dan andere 8 mei 2020
Block afbeelding
Corona heeft geen invloed op online communicatiegedrag van top CEO's 19 juni 2020 - Internationaal Onderzoek door PR bureau netwerk ECCO:
Block afbeelding
Optimisme burgers bezorgt politici kopzorgen Te veel soepelheid kan een nieuwe ziektegolf veroorzaken.
Block afbeelding
Wat er los is gekomen deze crisis is ongekend 24 april 2020 - Jhorna Erkens over corona crisiscommunicatie
Block afbeelding
Wil jij onze trainingsgids ontvangen? Onze (gratis) trainingsgids staat boordevol handige tips en leuke artikelen, geschreven door onze trainers.
Block afbeelding
Stilzwijgen of open communiceren? Wat vindt crisisexpert Noud over de communicatie in verpleeghuizen?
Block afbeelding
ASML: communicatie & beïnvloeding in de praktijk! Bij ASML is duurzaam reizen erg belangrijk. Daarom zijn onze collega’s Eveline en Vera voor ASML aan de slag gegaan om iedereen te belonen die met de fiets naar het werk komt én om iedereen die dat niet doet, te stimuleren.
Crisisexpert Noud Bex: spreek mensen aan op hun emoties Block afbeelding
Wij maken onze opdrachtgevers continu slimmer CCB Magazine vroeg twee bureaudirecteuren naar hun visie op de manier waarop bureaus de komende tien jaar te werk zullen gaan. Monique Hendriks gaf haar visie. “Wij maken onze opdrachtgevers continu slimmer.”
Block afbeelding
Simuleer jouw presentatie of optreden Bex*stage! Deze week zijn in ons splinternieuwe Bex*stage theater de stoelen gemonteerd. Onze trainers staan te popelen om jou te coachen met het krijgen van meer impact, meer zelfvertrouwen of simpelweg nog meer succes op de momenten dat het er écht om gaat..
Block afbeelding
Jhorna Erkens in directie Bex*communicatie Wisseling van de wacht bij Bex*communicatie
Podcasts steeds meer beluisterd Merel van de Meulengraaf

Nederland telt inmiddels meer dan vijf miljoen podcastluisteraars. Dat blijkt uit de Markteffect Podcastmonitor. De groei van 39% ten opzichte van begin dit jaar is te danken aan het stijgende aantal te beluisteren podcasts en ook dankzij de aandacht die media eraan besteden.

Block afbeelding
Goede podcasts werken verbindend Peter van den Besselaar

Meer dan een miljoen Nederlanders heeft zich geabonneerd op podcasts, luisteren werkt verbindend.

Block afbeelding
Block afbeelding
Bex*communicatie opent Bex*Impact Academy Eindhoven, 7 november 2019 – Vandaag opent Bex*communicatie in het bijzijn van circa 200 opdrachtgevers en relaties op officiële wijze de Bex*Impact Academy. Na een intensieve verbouwing beschikt Bex*communicatie over een vleugel met een radiostudio, televisiestudio’s en een minitheater.
Block afbeelding
Coronapatiënten houden lang gezondheidsklachten Veel coronapatiënten hebben maanden na hun genezing nog steeds ernstige gezondheidsklachten.
In het nieuws: HR&Communicatie Antwoorden op de 25 meest gestelde vragen over presenteren Block afbeelding
TextielMuseum wint The Best in Heritage Award Directeur Errol van de Werdt presenteerde het unieke museumconcept, dat wereldwijd werd gekozen als het meest vernieuwend en invloedrijk.
Block afbeelding
Waarom ik niet meer zeg dat iets makkelijk is Collega Serge volgde afgelopen jaar een trainersopleiding van Karin de Galan. Karin zelf schreef over een leerervaring van Serge tijdens de eindoefening van de opleiding.
Block afbeelding
Noud Bex over social media en crisiscommunicatie In een uitgebreid interview voor de white paper Reputatiemanagement van Coosto gaat Noud Bex in op ontwikkelingen in crisiscommunicatie in het algemeen en de rol van social media in het bijzonder.
Block afbeelding
ECCO-UK-Partner Pagefield wins inaugoral ECCO Award 2019 December 2019, London: London-based agency Pagefield has been announced as the recipient of the inaugural ECCO Award 2019 for its public relations campaign, ‘Helping a challenger bank take flight’ with Starling Bank, the UK’s leading digital challenger bank.
Block afbeelding
Noud Bex over emoties bij asbestcommunicatie In het Asbestfeiten Magazine van SGS Search komt Noud Bex als crisiscommunicatiespecialist aan het woord over communicatie bij asbestsaneringen.
Block afbeelding
Crisiscommunicatie in de zorg Noud Bex verzorgde op 21 april in Utrecht een workshop "Crisiscommunicatie in de zorg" voor het kennisnetwerk "In voor zorg!".
Stiefkind bij crisiscommunicatie: medewerkers Noud Bex

Vijf niveaus van interne communicatie bij crises

Block afbeelding
Block afbeelding
European Excellence Award voor Bex*communicatie European Excellence Award: de case die laat zien hoe je met communicatie het verschil maakt.
Block afbeelding
Bex*communicatie ontvangt Zilveren Pauw Jury: " Een case die echt binnenkomt".
Block afbeelding
Geen daden, maar woorden Er is veel discussie rondom de sorry-advertentie van Volkswagen. Vakblad Communicatie vroeg een aantal reputatie-experts om hun mening. Zo ook Noud Bex.
Block afbeelding
Een 'beetje verslaafd' aan crisis Het Eindhovens Dagblad heeft een interview geplaatst met Noud Bex over crisiscommunicatie.
De perfecte crisiscommunicatie-adviseur Noud Bex

De verhalen over Zwitserse zakmessen zijn legendarisch. Zo hebben ze diverse levens gered, bijvoorbeeld van de Amerikaanse astronauten (van Apollo 11). Ik staar naar mijn Zwitsers zakmes met al zijn functies. Voor mij het ideale zakmes.

Block afbeelding
Block afbeelding
Discussie verpleeghuizen: "Nuance soms ver weg..." Noud Bex over discussie beloningen top slecht presterende verpleeghuizen: “De nuance lijkt soms ver weg…”
Block afbeelding
Partnership Centrum voor Strategische Communicatie Bex*communicatie en Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, hebben een partnerovereenkomst getekend.
Block afbeelding
Winnaars ESF-Award 2020 bekend 1 mei 2020: De vakjury van de ESF-Award 2020 maakte vandaag bekend welke tien projecten een ESF-promotiefilmpje krijgen.
Block afbeelding
Onderzoek ambassadeursprogramma’s De grootste fans werken vaak al in je organisatie. Da´s fijn, zeker als die fans hun ideeën en opvattingen delen met de buitenwereld. Merel van de Meulengraaf deed onderzoek naar succesfactoren en knelpunten van ambassadeursprogramma’s.
Block afbeelding
Prijs Welcom Communicatie Award voor HS campagne Bex*communicatie en Abbvie hebben de derde prijs behaald bij de uitreiking van de Welcom Communicatie Award.
Terug naar
Onze mensen
Block afbeelding
Gewonnen! European Excellence Awards 2019 Op 29 november 2019 hebben we een European Excellence Award gewonnen voor de beste campagne Benelux.
Block afbeelding
Toon leiderschap. Wees geen dienaar, maar geef advies als een koning! HR- en communicatieprofessionals zien veel mogelijkheden om organisaties soepeler te laten functioneren. De ruimte om hun initiatieven uit te voeren ten gunste van de organisatie, die is niet altijd voldoende aanwezig. Daarom heeft HR & Communicatie inzichten verzameld van ervaren experts en frisse vernieuwers.
Block afbeelding
Winnaar Prix Voltaire: David Katz NOORDWIJK, 9 november 2019 – David Katz is de winnaar van de Prix Voltaire 2019. Zijn Plastic Bank is de enige organisatie ter wereld die plastic afval omzet in een betaalmiddel, waardoor armoede wordt tegengegaan.
Block afbeelding
Aftermovie opening Bex*Impact Academy Donderdag 7 november 2019 was voor ons een onvergetelijk Bex*Breakthrough Moment.
Block afbeelding
Genomineerden Prix Voltaire bekend Noordwijk – De drie genomineerden voor de Prix Voltaire International 2019 zijn bekend.
Block afbeelding
Zes communicatie-tips bij crisis CCB Magazine geeft aandacht aan crisiscommunicatie. Annelieke van der Linden interviewde Noud Bex en schrijft: tijd is je grootste vijand. Noud Bex geeft zes tips én een crisiscase.
Block afbeelding
Nederlandse CEO’s steeds actiever op social media Onderzoek internationaal netwerk zet Nederland op derde positie.
Block afbeelding
Meijers benoemt Recall Solutions als voorkeursleverancier Meijers benoemt Recall Solutions en Normec Foodcare als voorkeursleveranciers om de recall dienstverlening voor voedingsmiddelenproducenten verder uit te breiden. Recall Solutions is een samenwerking van Kennedy Van der Laan, Sedgwick en Bex*communicatie.
Block afbeelding
Schademagazine interview: terugnemen van product of voeding Schademagazine publiceerde een interview over Recall Solutions. Wat je niet moet onderschatten is hoeveel er op je af komt als je een product moet terughalen.
Block afbeelding
Verbouwingsupdate: stoere studio-look Afgelopen dagen zijn de muren en het plafond van wit naar zwart getransformeerd: de trainingsruimtes krijgen al een stoere studio-look!
Block afbeelding
Het grote klussen is begonnen! We gaan verbouwen. Na de zomer hebben we een compleet nieuw interieur en... een mooi nieuw trainingscentrum met maar liefst vier studio's. Voor trainer Serge kan het niet snel genoeg gaan, dus hoppa, handen uit de mouwen!
Block afbeelding
Hulp bij cyberincidenten van start! Yes! Het MS Amlin First Response Team is officieel van start gegaan!
Block afbeelding
Vacatures Bex*communicatie zoekt een senior accountmanager en een senior expert crisiscommunicatie.
Block afbeelding
Communicatie bij energietransitie Nederland wil in 2050 CO2-neutraal zijn en dat is een complexe ambitie
Op de agenda Block afbeelding
Winnaar European Excellence Award Bex*communicatie (Eindhoven/Amsterdam) is winnaar van de prestigieuze European Excellence Award in de categorie ‘Internal Communications’.
Block afbeelding
Future lab: Purpose, de wereld een stukje beter maken Purpose is een hype, purpose is het nieuwe evangelie. Sommigen gaan er blind voor, anderen wantrouwen de door het bedrijfsleven over hen uitgestorte purpose-verhalen. Termen als why-washing en green-washing staan lijnrecht tegenover meaningful business.
Block afbeelding
Nieuw in ons team Wat zijn we blij met onze nieuwe aanwinsten Pauline en Christel! Onze nieuwe collega’s zijn gestart als resp. jr. adviseur op onze locatie in Amsterdam en officemanager in Eindhoven.
Wederzijdse afhankelijkheid omarmen Peter van den Besselaar

Bex*communicatie is een van de founding fathers van de leerstoel strategische communicatie. Noelle Aarts gaf in haar afscheidscollege handvatten om na te denken over het dilemma afhankelijkheid versus autonomie.

Block afbeelding
Block afbeelding
Nieuwsbrief: Hoe formuleer je een krachtige boodschap Laaiend enthousiast waren de deelnemers over de Bex*to school Persoonlijke communicatiekracht!
Block afbeelding
Succesvolle samenwerking met Fibrant ChemicaInvest en de Chinese Highsun Holding Co., Ltd hebben een overeenkomst getekend voor de beoogde overname van Fibrant.
Block afbeelding
Voorbereiding van presentaties enorm onderschat "Het vertellen van een goed en gloedvol verhaal is ook een kwestie van hard werken", zegt Theo Hendriks in managementboek Magazine.
Block afbeelding
Handreiking Anders Denken Bex* heeft een Handreiking Anders Denken uitgebracht. Een echt inspiratie- en doe-boek.
Block afbeelding
Afstudeeronderzoek communicatieve organisatie Avans studente Saskia van Rijn deed vijf maanden onderzoek naar de communicatieve organisatie binnen een overheidsinstelling. Haar onderzoeksvraag: hoe kunnen leidinggevenden daar intern aan bijdragen? Erg topdown gedacht? Kan zijn, maar volgens Saskia zijn het juist leidinggevenden die de sfeer en ruimte moeten bieden om communicatiever te worden.
Block afbeelding
Buiten binnen brengen Doen waar je zelf in gelooft: buiten binnen brengen om dienstverlening te verbeteren.
Block afbeelding
Noud Bex over Oxfam Novib op Frank.News Frank.News vroeg Noud Bex om een analyse van de crisiscommunicatie van Oxfam Novib.
Block afbeelding
Pleidooi voor werkelijke dialoog IPRA is de internationale PR organisatie. Thought leaders schrijven voor IPRA essays over PR, die samen een schatkistje vormen van mooie inzichten.
Block afbeelding
Foodmagazine: Pech moet weg We willen steeds meer controle hebben in ons leven. Ook op het gebied van voedsel. Risico’s worden niet geaccepteerd, daardoor krijgen we steeds meer te maken met product recalls, het terugroepen van producten met fouten uit de winkel. Pech moet weg, zegt schade-expert Leo Jansen van Recall Solutions.
Block afbeelding
Publicatie in Holland Management Review In Holland Management Review nummer 163 is een artikel “Projectmanagement als gezamenlijk avontuur” gepubliceerd met Peter van den Besselaar als co-auteur.
Block afbeelding
Jeugd aan het werk helpen De jeugdwerkloosheid in Eindhoven neemt steeds meer toe. Het Eindhovense college van B&W wil dat aanpakken.
Block afbeelding
Invisible CEOs not on social media Invisible CEOs – Top managers are too silent on social media channels. Results of International PR-network Ecco's research
Block afbeelding
Crisis, what crisis? Wat is nu eigenlijk een crisis?
Block afbeelding
Oorganisatiekracht en LeanListening Kijk eens uit je oordoppen!
Block afbeelding
SABRE Certificate of Excellence Superior Achievement in Branding, Reputation and Engagement
Block afbeelding
Centrum voor Strategische Communicatie gestart Wetenschappelijk onderzoek biedt het communicatievak een beter bestaansrecht en draagt daarmee bij aan de maatschappelijke relevantie.
Block afbeelding
Anders denken? Nieuwe oplossingen! Bex*stage goes underground. Op 5 oktober stond anders denken centraal. Onze millennials maakten een prachtig programma over positieve energie en nieuwe oplossingen.
Block afbeelding
Bijzondere crisissimulatie Een grote dienstverlener stelt Bex* de vraag: ‘organiseer een memorabele avond voor de top 25 van onze onderneming’. We organiseren een bijzondere crisissimulatie met verrassingseffect.
Block afbeelding
Bex*communicatie leeft zijn toekomstvisie CCB magazine interviewde Monique Hendriks. Zij sprak vooral over de toekomst. Want die stond centraal bij het vieren van het dertig jarig bestaan.
Block afbeelding
VHG Magazine: direct toepasbasbare tips Nieuwe workshops VHG slaan aan
Bex* is founding father van de leerstoel strategische communicatie
Block afbeelding
Crisiscommunicatie voor sportverenigingen Crisiscommunicatie voor sportverenigingen